Kεντρική Ελλάδα: Καταδικάστηκε για… λογαριασμό άλλου! – Απίστευτη περιπέτεια 46χρονου επαγγελματία

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
3 Min Read

Κατήγγειλε εταιρεία που προχώρησε σε κατάσχεση της επιχείρησής του για μη τήρηση περιβαλλοντικών όρων και ενώ επιβεβαιώθηκε, βρέθηκε κατηγορούμενος

Απίστευτο κι όμως, συνέβη… Επαγγελματίας που κατήγγειλε για υποβάθμιση περιβάλλοντος εταιρεία, η οποία προχώρησε σε κατάσχεση της επιχείρησής του, επιβεβαιώθηκε ως προς το περιεχόμενο της αναφοράς του, αλλά τόσο το διοικητικό πρόστιμο όσο και η καταδίκη χρεώθηκαν στον ίδιο, λόγω… περιβαλλοντικής άδειας!

Η απίστευτη ιστορία του 46χρονου επαγγελματία αποκαλύφθηκε στις δικαστικές αίθουσες, όπου μάλιστα διαδραματίστηκε και η τελευταία πράξη της περιπέτειάς του.

Ο 46χρονος διατηρεί ιχθυοτροφείο, το οποίο κατάσχεσε τον Μάιο του 2019 εταιρεία ιχθυοτροφών, με την οποία συνεργαζόταν, για υποτιθέμενα χρέη του επαγγελματία. Η εταιρεία μετά την κατάσχεση της επιχείρησης, την υπενοικίασε σε άλλη εταιρεία, που δραστηριοποιούνταν στον κλάδο των ξυλουργικών εργασιών(!) προκειμένου να την λειτουργήσει ως ιχθυοτροφείο.

Ο ιδιοκτήτης του ιχθυοτροφείου, προκειμένου να διασφαλίσει την επιχείρησή του, προχώρησε σε καταγγελία στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας. Στην καταγγελία του γινόταν λόγος για υποβάθμιση περιβάλλοντος χώρου και ήταν ο ίδιος ο καταγγέλλων που συνόδευσε το κλιμάκιο ελέγχου στην αυτοψία που έγινε τον Οκτώβριο του 2020.

Το κλιμάκιο ελέγχου διαπίστωσε τις καταγγελίες, αντί όμως να επιβάλλει πρόστιμο στην εταιρεία που λειτουργούσε το ιχθυοτροφείο, επέβαλλε διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ στον ίδιο τον καταγγέλλοντα! Αιτία; Αντί να βεβαιώσουν ότι η εταιρεία που δραστηριοποιούνταν, εκμεταλλευόταν το ιχθυοτροφείο χωρίς περιβαλλοντική άδεια, χρέωσαν τις παραβάσεις που διαπίστωσαν στον 46χρονο επαγγελματία, στο όνομα του οποίου είχε εκδοθεί η περιβαλλοντική άδεια όταν το ιχθυοτροφείο ξεκίνησε τη λειτουργία του!

Την περασμένη Τετάρτη, η υπόθεση ήρθε και στις δικαστικές αίθουσες, με τον 46χρονο να κάθεται στο… εδώλιο του κατηγορουμένου για «μη τήρηση περιβαλλοντικών όρων» στο ιχθυοτροφείο που λειτουργούσε… άλλη εταιρεία.

Μάταια ο 46χρονος προσπαθούσε να πείσει το δικαστήριο ότι κατά την περίοδο της αυτοψίας, την επιχείρηση λειτουργούσε άλλη εταιρεία, ότι ο ίδιος είχε προχωρήσει στην καταγγελία και ο ίδιος είχε υποδείξει τα σημεία ελέγχων στο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για υποβάθμιση περιβάλλοντος, επειδή η περιβαλλοντική άδεια ήταν στο όνομά του και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή.

Όμως το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, αναγνωρίζοντας προφανώς ότι ο 46χρονος δεν ήταν υπεύθυνος για τη λειτουργία του ιχθυοτροφείου από τον Μάιο του 2019 έως και τον Νοέμβριο του 2023, οπότε και κατάφερε να πάρει πίσω την επιχείρησή του, αποφάσισε να επιστρέψει η δικογραφία της υπόθεσης στην Εισαγγελία προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον της εταιρείας που προχώρησε σε κατάσχεση και υπενοικίαση του ιχθυοτροφείου για τη λειτουργία του, χωρίς να διαθέτει περιβαλλοντική άδεια και μια σειρά ακόμη αδειών που προβλέπει η νομοθεσία.

Σημειώνεται ότι ήδη ο 46χρονος έχει ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου.

Taxydromos.gr – ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *