Χρήστος Σταϊκούρας για τα 50 χρόνια ΝΔ: “Είναι ιστορικά αληθές ότι η Νέα Δημοκρατία έχει καταγράψει τις περισσότερες και σημαντικότερες επιτυχίες της χώρας”

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Το 2024 αποτελεί ένα διπλό ορόσημο για την Ελλάδα και όλους τους Έλληνες. Φέτος, η Ελλάδα γιορτάζει 50 χρόνια Δημοκρατίας και 50 χρόνια Νέας Δημοκρατίας. 

Ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, οι συνεργάτες του και η πλειοψηφία των πολιτών οι οποίοι βρέθηκαν κοντά στην παράταξη, έθεσαν στέρεες βάσεις για τη νεότερη Ελληνική Δημοκρατία, το πολίτευμα, το κράτος δικαίου, την οικονομική ανάπτυξη ενώ, παράλληλα, εδραίωσαν την ευρωπαϊκή θέση της χώρας.

Σε αυτά τα 50 χρόνια, η Νέα Δημοκρατία, από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, έχει – έμπρακτα – αποδείξει ότι αποτελεί το αταλάντευτα πατριωτικό, φιλελεύθερο, κοινωνικό, ριζοσπαστικό και γνήσια προοδευτικό κόμμα, που – διαχρονικά – υπηρετεί την πατρίδα και τους πολίτες, με υπευθυνότητα, όραμα και αποτελεσματικότητα.

Κόμμα γνήσια προοδευτικό, με βαθιές ρίζες, που τολμά να εξελίσσεται, με προσήλωση στις ιδρυτικές αρχές, αξίες και στρατηγικές του. 

Δομικά στοιχεία του πλαισίου που αυτές θέτουν, η υιοθέτηση και εφαρμογή του κοινωνικού φιλελευθερισμού, που αποδεσμεύει την οικονομική δραστηριότητα από αγκυλώσεις και ιδεοληψίες, διανέμει τον παραγόμενο πλούτο, στηρίζει τους αδύναμους, υποστηρίζει το κοινωνικό κράτος, προάγει την κοινωνική συνοχή.

Αυτό το μείγμα πολιτικών εξασφάλισε τα μεγαλύτερα – μέσα στον τελευταίο μισό αιώνα – χρονικά διαστήματα κοινωνικής ευημερίας και ηρεμίας στην πατρίδα μας.

Είναι η παράταξη που πρωταγωνιστεί στις μεγάλες στρατηγικές επιλογές για τη χώρα, που ξέρει να λέει τα μεγάλα «ΝΑΙ» και τα μεγάλα «ΟΧΙ».

Και που κατάφερε να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια, σε ένα περιβάλλον έντονων αναταράξεων, πρωτοφανών προκλήσεων και επάλληλων εξωγενών κρίσεων.

Ασφαλώς, παραλείψεις υπήρξαν και λάθη έγιναν. Όμως είναι ιστορικά αληθές ότι η Νέα Δημοκρατία έχει καταγράψει τις περισσότερες και σημαντικότερες επιτυχίες της χώρας.

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *