“Φορολογούν την ευγνωμοσύνη” – Το φιλοδώρημα στην εστίαση θεωρείται πλέον μισθός – Τι δηλώνει ο πρόεδρος  ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατορίων

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
1 Min Read

Ένας νέος φόρος έρχεται να αναστατώσει τον χώρο των επισιτιστικών καταστημάτων αφού με την σύμφωνη γνώμη του Αρείου Πάγου, το φιλοδώρημα στον σερβιτόρο θεωρείται πλέον εισόδημα και φυσικά, φορολογείται!

Πρόκειται για τις συναλλαγές που γίνονται με POS, όπου για παράδειγμα αν ο πελάτης κάνει λογαριασμό 100 ευρώ και πληρώσει 105 αφήνοντας 5 ευρώ για τον σερβιτόρο, στο τέλος του μήνα η επιχείρηση επιδίδει στον υπάλληλο το πρόσθετο ποσό από τα φιλοδωρήματα, παρακρατώντας τις ασφαλιστικές εισφορές. Στο τέλος του έτους, οι αμοιβές αυτές θα πρέπει να καταγράφονται στο εκκαθαριστικό ως πρόσθετες αμοιβές, το οποίο σημαίνει όμως υψηλότερη φορολόγηση για τον εργαζόμενο.

Οσον αφορά το κατάστημα, η παγίδα είναι σε περίπτωση που δεν ακολουθήσει σε κάθε φιλοδώρημα την παραπάνω διαδικασία.

“Το φιλοδώρημα, είναι μια πράξη ευγνωμοσύνης στον υπάλληλο που μας εξυπηρετεί. Είναι μια ανθρώπινη κίνηση του πελάτη, στον εργαζόμενο. Φτάσαμε όμως στο σημείο όπου και η ευγνωμοσύνη φορολογείται…” τονίζει μιλώντας στον LamiaPolis 87.7 o πρόεδρος της Ένωσης Εστιατορίων Γιάννης Δαβερώνης.

Στο ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί, ο κ. Δαβερώνης, εξηγεί τη διαδικασία στην δημοσιογράφο του LamiaPolis 87,7 Άννα Μπαμπέτα

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *