Λευκός Οίκος: Το Ιράν ετοιμάζεται για επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Ισραήλ

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
1 Min Read

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ενδείξεις ότι το Ιράν ετοιμάζεται να εξαπολύσει επικείμενη επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Ισραήλ».

Την πληροφορία για επικείμενη επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ μεταδίδουν δημοσιογράφοι έγκυρων αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, όπως το CNN, το ABC και το Axios, επικαλούμενα αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Όπως φέρεται να αναφέρει ο ίδιος αξιωματούχος, οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για να υπερασπιστούν το Ισραήλ έναντι αυτής της επίθεσης.

«Μια άμεση στρατιωτική επίθεση από το Ιράν εναντίον του Ισραήλ θα έχει σοβαρές συνέπειες για την Τεχεράνη», συμπληρώνει ο ίδιος αξιωματούχος.

Αμέσως μετά την γνωστοποίηση της πληροφορίας, η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ εξέδωσε προειδοποίηση υψηλού επιπέδου στους υπαλλήλους της στο Ισραήλ και στα παλαιστινιακά εδάφη, δίνοντάς τους εντολή να επιστρέψουν στην πατρίδα τους ή να είναι έτοιμοι να μπουν σε καταφύγιο βομβών.

Ανάλογη εντολή είχε δώσει η αμερικανική πρεσβεία στην ιρανική αεροπορική επίθεση στο Ισραήλ τον περασμένο Απρίλιο.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Απρίλιο το Ιράν είχε εξαπολύσει drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, που όμως δεν έφτασαν στους στόχους τους, είτε γιατί αποκρούστηκαν από την ισραηλινή αντιαεροπορική θωράκιση, είτε εξαιτίας της παρέμβασης των ΗΠΑ, της Γαλλίας, αλλά και Αραβικών χωρών, κυρίως με ηλεκτρονικά αντίμετρα.

newsit.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *