Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1 για τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων: «Η Κυβέρνηση οφείλει να ακούσει επιτέλους την επιστημονική κοινότητα»

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
3 Min Read

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», με το Γιώργο Παπαδάκη, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τα ζητήματα πολιτικής προστασίας αλλά και τα συνεχιζόμενα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων.

Όπως επεσήμανε αρχικά ο κ. Σαρακιώτης: «Θα ήθελα να δώσω τα θερμά συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των δύο νέων ανθρώπων, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή της Κορινθίας. Δυστυχώς, βρισκόμαστε στα τέλη Σεπτέμβρη-αρχές Οκτώβρη και βλέπουμε μία πολύ μεγάλη πυρκαγιά, με ένα μέτωπο δεκάδων χιλιομέτρων, να κατακαίει άλλη μία περιοχή της χώρας μας και η Κυβέρνηση να απουσιάζει πλήρως. Σε μια περίοδο μάλιστα κατά την οποία, με κυβερνητική απόφαση, θα πεταχτούν στο δρόμο 2.500 εποχικοί πυροσβέστες».

Μάλιστα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία πρόσθεσε: «Το 2015, παραλάβαμε μια Πυροσβεστική “πολλών ταχυτήτων” με πυροσβέστες πενταετούς θητείας, τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης – ως Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης – είχε εξαγγείλει ότι θα απέλυε αν η Ν.Δ. επανεκλεγόταν το 2015. Ήρθε ο “κακός” ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και αυτούς τους πενταετούς θητείας πυροσβέστες, οι οποίοι υπηρετούσαν στην Πυροσβεστική για 15-20 χρόνια, τους ενέταξε στο Πυροσβεστικό Σώμα».

Ακολούθως, αναφορικά με τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων, ο κ. Σαρακιώτης τόνισε: «Η Ν.Δ. το μόνο που πράττει σε όλους τους τομείς και είναι άκρως επικοινωνιακό και λαϊκίστικο είναι να αυξάνει τις ποινές. Από το 2019 έως το 2024, έχει προχωρήσει σε 19 τροποποιήσεις των Ποινικών Κωδίκων. Εμείς θεωρούμε αναγκαίο να μιλήσει η επιστημονική κοινότητα, δηλαδή κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι. Για τα κοινωνικά ζητήματα οφείλουν να απαντούν οι εξειδικευμένοι επιστήμονες και γι’ αυτό το λόγο, με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ξεκίνησε η ένταξη ψυχολόγων στα σχολεία. Στις 27 Σεπτεμβρίου 2024, ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τον περιορισμένο αριθμό προσλήψεων σε σχέση με τα προηγούμενα σχολικά έτη. Έχουμε έξαρση βίας, αλλά επιστήμονες δεν παίρνουμε στα σχολεία…»

Κλείνοντας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας απάντησε σε ερώτημα για τις εσωτερικές εξελίξεις στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υπογραμμίζοντας: «Ήμουν, είμαι και θα είμαι στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία ανεξαρτήτως Προέδρου. Όπως στήριξα τον Αλέξη Τσίπρα, έτσι στηρίζω τον Στέφανο Κασσελάκη και έτσι θα στηρίξω τον οποιοδήποτε Πρόεδρο εκλεγεί από τη διαδικασία. Αυτά, που μας ενώνουν, είναι πολύ περισσότερα από εκείνα, που μας χωρίζουν. Την επόμενη ημέρα, πρέπει όλοι μαζί να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και να αξιολογήσουμε τι δεν πήγε μέχρι τώρα καλά και τι μπορούμε να βελτιώσουμε».

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *