Φθιώτιδα: Κινητά τηλέφωνα στα σχολεία – Έπεσαν οι πρώτες οι αποβολές

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Αν και η χρήση των κινητών τηλεφώνων στις σχολικές αίθουσες αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ζητήματα τα τελευταία χρόνια, φέτος μετατράπηκε σε φλέγον ζήτημα εξαιτίας της αυστηροποίησης των ποινών στους μαθητές.

Το νέο «πρωτόκολλο ποινών» με αυστηρές κυρώσεις για τους μαθητές που δε συμμορφώνονται με τους κανόνες, έχει σηκώσει μεγάλη συζήτηση αλλά και αντιδράσεις σε πολλές των περιπτώσεων.

Στην περιοχή μας σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμοδίων αρχών, ήδη στις πρώτες 20 ημέρες λειτουργίας των σχολείων έχουν καταγραφεί 6 περιπτώσεις χρήσης κινητού μέσα στις τάξεις, με τους αντίστοιχους μαθητές να χρεώνονται με αποβολή από το σχολείο.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, οι μαθητές δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν εντός των σχολικών χώρων – κτιρίων και υπαίθριων χώρων κινητό τηλέφωνο ή άλλη ηλεκτρονική συσκευή που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου, για συνομιλία, βιντεοσκόπηση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση. Στην παραπάνω απαγόρευση δεν εμπίπτει η χρήση ιατρικών εφαρμογών μέσω κινητού τηλεφώνου ή άλλων συσκευών, αποκλειστικώς́ και μό́νον κατόπιν σχετικής ιατρικής γνωμάτευσης. Με τη νέα νομοθετική ρύθμιση που τίθεται σε εφαρμογή από αυτή τη σχολική χρονιά, τα παιδιά που κατέχουν και χρησιμοποιούν φανερά το κινητό τους στο σχολείο θα αποβάλλονται για μία μέρα, ενώ όποιος βιντεοσκοπεί θα αλλάζει σχολείο.

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *