Τέρενς Κουίκ : Ο Τσίπρας το δεύτερο φεγγάρι και οι “αντάρτες” της Ν.Δ – ΒΙΝΤΕΟ

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
5 Min Read

Μία εφ’όλης της ύλης συνέντευξη, παραχώρησε στον Lamia Polis 87,7 και την εκπομπή “Ανοσία στην Ανοησία” με τον Πάνο Κατσώνη ο δημοσιογράφος Τέρενς Κουίκ. Σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα, έδωσε την δική του εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε στις φήμες που θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να επιστρέφει στην ενεργό πολιτική, αλλά και τους “11” της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει κανένα σχέδιο να εμπλακεί με την ενεργό πολιτική για τα επόμενα 5 χρόνια.

“Όλοι φταίνε για την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι και κάποιοι που δεν αντέχουν τον διασυρμό της Αριστεράς”, δηλώνει στον Lamia Polis 87,7 ο Τέρενς Κουίκ για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας παράλληλα πως μέσα στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, πριν τη διάσπαση της Νέας Αριστεράς, υπήρχαν οι τάσεις που είναι και μία κουλτούρα της Αριστεράς, να θέλουν να έχουν διαφορετικές απόψεις. “Τον αριστερό, δύσκολα τον μαντρώνεις”, συμπληρώνει.

Αναφορικά με την ύπαρξη του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή και την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ ο Τέρενς Κουίκ σημείωσε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άργησε πάρα πολύ να βρει τα πατήματά του. “Φτάνουμε στο σημείο που έρχεται ένας από την Αμερική και γίνεται αρχηγός. Με τον τρόπο που τουλάχιστον ο Στέφανος Κασσελάκης προέβαλε την προσωπικότητά του, όταν όμως η ζωή του έγινε το σημείο αναφοράς σε έναν κόσμο σαν την αριστερά και όχι η πολιτική του, που δεν είχε, όταν ήρθε η ώρα να βρει τα πατήματά του και να μιλήσει για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, κανείς δεν ασχολείται γιατί πλέον όλοι ασχολούνται με τις πισίνες, με το σκυλάκι, με το γάμο και όλα αυτά”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Αν δω τον Τσίπρα να κάνει κόμμα με τον Παπανδρέου, πες μου ποιο είναι το δεύτερο φεγγάρι, δίπλα στο φεγγάρι για να πάω να κάτσω εκεί”

Όσο για τις εκλογές στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τρίτη φορά, ο Τέρενς Κουίκ ήταν ξεκάθαρος, λέγοντας πως οι εκλογές θα έπρεπε να γίνουν το γρηγορότερο δυνατό και αναφέρθηκε σε δύο μήνες κόλαση. “Ο Κασσελάκης θα βγει πρώτος, γιατί είναι μπαϊλτισμένος ο κόσμος. Την επόμενη ημέρα θα γίνει ό,τι έγινε με τη Νέα Αριστερά, δηλαδή διάσπαση. Αυτό δεν είναι Δημοκρατία. Στην πολιτική ανταγωνίζεται. Χάνεις; Συστρατεύεσαι”, συνεχίζει.

Την ίδια στιγμή, έντονη είναι η φημολογία ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα επιστρέψει στην ενεργό πολιτική είτε με έναν άλλο πολιτικό φορέα, είτε και στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Τέρενς Κουίκ απαντά: “Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει κανένα σχέδιο να εμπλακεί για τα επόμενα 5 χρόνια. Αν δω τον Τσίπρα να κάνει κόμμα με τον Παπανδρέου, πες μου ποιο είναι το δεύτερο φεγγάρι, δίπλα στο φεγγάρι για να πάω να κάτσω εκεί. Δεν εμπλέκεται ο Τσίπρας ενεργά, αλλά δεν κατευθύνει και κακώς εργαλειοποιούν το όνομά του και κακώς τον εμπλέκουν”.

“Η κίνηση των 11 δεν είναι αντάρτικο. Κάνουν τη δουλειά τους”

Παράλληλα, στο κόμμα της Κυβέρνησης επικρατεί αρκετή συζήτηση για τους λεγόμενους “11”, που κάποιοι τους αποκαλούν και αντάρτες. Ο Τέρενς Κουίκ, με τη δική του εμπειρία την πολιτική ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται για αντάρτικο. “Πολύ καλά ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι είναι καθήκον των Βουλευτών να κάνουν ερωτήσεις. Αυτό δεν σημαίνει αντάρτικο. Αυτό είναι βέβαια μία πίεση προς την Κυβέρνηση για να λυθούν σημαντικά θέματα της καθημερινότητας που θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη τη δημοσκοπική της Κυβέρνησης”, αναφέρει.

“Πρώτος ο Ανδρουλάκης στον πρώτο γύρο – “Μάχη” για τη δεύτερη θέση στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ”

Εκλογικό το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί για το ΠΑΣΟΚ, μιας και όλα έχουν μπει στην τελική ευθεία για την εκλογή του νέου Προέδρου. Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, το ΠΑΣΟΚ, μετά το debate άρχισε να ξεχυλώνει. Μπορεί το debate να ήταν πολύ καλό και μέσα από αυτό να βγήκε κερδισμένη η Δημοκρατία, ωστόσο όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος στον “αέρα” του Lamia Polis 87,7 έχει ενταθεί το πράγμα κυρίως με τον Χάρη Δούκα που βγάζει πολλά “τσιτάτα” κυρίως εναντίον του Ανδρουλάκη.

“Στο ΠΑΣΟΚ το πράγμα πάει πολύ πιο ομαλά από τον ΣΥΡΙΖΑ”, αναφέρει ο Τέρενς Κουίκ συμπληρώνοντας πως στον πρώτο γύρο ο Νίκος Ανδρουλάκης θα βγει πρώτος και στη δεύτερη θέση θα κονταροχτυπηθούν ο Χάρης Δούκας, ο Παύλος Γερουλάνος και η Άννα Διαμαντοπούλου. Παράλληλα τόνισε πως στον δεύτερο γύρο θα φανούν οι συμμαχίες και πως τώρα στο ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να χτίσουν την βάση των φίλων του κόμματος.

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *