Άγραφα: Εφηβη ετών 90! Η γιαγιά Ουρανία σέρνει το χορό και συγκινεί με την λεβεντιά της – ΒΙΝΤΕΟ

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Μπορεί η ταυτότητα της να γράφει ετών 90, η ψυχή της όμως παραμένει ζωντανή, ζωηρή και φρέσκια. Σαν εκείνο το έφηβο κορίτσι, την Ουρανία…

Την Ουρανία των Αγράφων, που γεννήθηκε πριν την κατοχή, γνώρισε πολέμους και λεφτεριές, και αγώνες κάθε λογής, από την πατρίδα μέχρι την καθημερινή επιβίωση.

Νικήτρια πάντα η Ουρανία, γιατί έμαθε να δίνει μάχες στα ίσια και στα παλικαρίσια, δεν τις φοβήθηκε τις δυσκολίες, τους κοίταζε στα μάτια τους φόβους και κάθε φορά σήκωνε τα μανίκια για να τους παλέψει, να τους διώξει μακριά.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Μια τέτοια Ουρανία, σαν αυτήν, στα 90 της χρόνια, ό,τι αριθμό και αν γράφει η ταυτότητα της στο “έτος γεννήσεως” κρατάει την λεβεντιά και το σθένος της ολόρθα. Το κορμί γέρνει, η ψυχή όμως δεν λυγίζει…

Την γιαγιά Ουρανία, μας σύστησε ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης, όταν την συνάντησε στο χωριό της, τον Άγιο Δημήτριο, να γλεντάει με ….την ψυχή της!

Η δημοσίευση του Αλέξη Καρδαμπίκη

“Μαθήματα ζωής από τη γιαγιά Ουρανία σήμερα στην εκδήλωση του χωριού της, στον Άγιο Δημήτριο Αγράφων.

Το χωριό των 25 μόνιμων κατοίκων με βασικό πυλώνα τους ηλικιωμένους οι οποίοι τηρούν τις παραδόσεις κ κρατούν ζωντανές τις αναμνήσεις.

Σήμερα λοιπόν η…έφηβη…..γιαγιά Ουρανία….στα 90 της χρόνια, με ζωντάνια κ όρεξη για ζωή, χόρεψε πρώτη στο χορό αποδεικνύοντας πως η ηλικία δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ψυχική κατάσταση.

Γεννήθηκε μες τη φτώχεια, μετά τη φωτιά ενός παγκόσμιου πολέμου, πάλεψε, κουράστηκε αλλά κράτησε το μυαλό κ τη ψυχή της καθαρή, όρθωσε το μπόι της κ άνοιξε την περπατησιά της για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά της.

Πόσο περήφανοι γι αυτήν κ για τη γενιά της.”

Να είσαι γερή κ δυνατή γιαγιά Ουρανία κ του χρόνου να πρωτοστατήσεις πάλι στο χορό του χωριού που αφιέρωσες τη ζωή σου!!!

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *