Super League: Ντέρμπι δίχως φαβορί στην OPAP Arena – Οι αναμετρήσεις της 6ης αγωνιστικής

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
7 Min Read

Η βαθμολογία της Stoiximan Super League μετά από πέντε αγωνιστικές αποτυπώνει με ακρίβεια την αγωνιστική κατάσταση των ομάδων. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους τέσσερις βασικούς διεκδικητές του τίτλου.

Δύο από αυτούς, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός, συγκρούονται σήμερα το βράδυ στην OPAP Arena με στόχο τη νίκη. Και οι δύο ομάδες δεν έχουν εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής και προσδοκούν με το μεταξύ τους ντέρμπι να αποσπάσουν τους τρεις βαθμούς, να τονώσουν την ψυχολογία τους και να κερδίσουν πολύτιμο χρόνο.

Η πορεία της ΑΕΚ μέχρι στιγμής

Η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης με τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Παρά την καλή εκκίνηση, θα μπορούσε να είχε εξασφαλίσει το απόλυτο, καθώς το πρόγραμμα των αγώνων μέχρι την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό ευνοούσε κάτι τέτοιο. Οι ισοπαλίες με Λαμία και Athens Kallithea της στέρησαν την κορυφή. Αξίζει να σημειωθεί πως κανείς δεν έχει συγκεντρώσει τους 15 βαθμούς, ούτε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος ωστόσο φαίνεται πιο σταθερός. Παρά το γεγονός αυτό, η ΑΕΚ δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, καθώς και πέρυσι έχασε το πρωτάθλημα εξαιτίας των απωλειών από ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας.

Οι πρώτες εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και Conference League ανέδειξαν θετικά στοιχεία, αλλά και αδυναμίες. Στα θετικά συγκαταλέγονται οι νέες μεταγραφές, οι οποίες έχουν προσφέρει φρεσκάδα στην επίθεση. Οι Κοϊτά, Λαμέλα και Πιερό έχουν ενισχύσει το επιθετικό παιχνίδι με τις ξεχωριστές ικανότητές τους. Σταδιακά αναμένεται να ενσωματωθούν καλύτερα και οι Μαρσιάλ και Περέιρα, ενώ ο Ρόμπερτ Λιούμπισιτς είναι ήδη βασικός και σημαντικός για την ομάδα.

Ο Κροάτης μέσος ξεχώρισε στα προκριματικά του Conference League, και παρότι ο αποκλεισμός από τη Νόα άφησε πικρή γεύση, ο Λιούμπισιτς έδειξε τη δυναμική του. Με δεδομένο το υψηλό κόστος μεταγραφής του και τις προσδοκίες που τον συνοδεύουν, είναι σίγουρο ότι θα έχει καίριο ρόλο στην ομάδα. Η φετινή ΑΕΚ, αν και δεν έχει βρει ακόμα το ρυθμό της, δείχνει ότι διαθέτει την ικανότητα να γίνει απρόβλεπτη.

Τα προβλήματα της ΑΕΚ

Όπως και πέρυσι, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει παρόμοιες αδυναμίες. Συγκεκριμένα, παρουσιάζει έλλειψη συγκέντρωσης, αργές αντιδράσεις και περιττή κατοχή της μπάλας χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα. Τα προβλήματα αυτά είναι εμφανή κυρίως αμυντικά, αν και το στατιστικό δείχνει ότι έχει δεχτεί μόνο ένα γκολ στο πρωτάθλημα. Η σταθερότητα έχει επιστρέψει, αλλά τα ατομικά λάθη συνεχίζουν να δημιουργούν ευκαιρίες για τους αντιπάλους. Στα παιχνίδια όπου χάθηκαν βαθμοί, η Λαμία σκόραρε με μία μόνο φάση, ενώ η Athens Kallithea είχε αρκετές ευκαιρίες για γκολ.

Το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στην άμυνα. Στο κέντρο, ο Σιμάνσκι δεν έχει βρει ακόμα την καλύτερή του φόρμα, ενώ οι γραμμές της ομάδας παρουσιάζουν μεγάλες αποστάσεις. Επιθετικά, η ΑΕΚ δυσκολεύεται και πάλι να σκοράρει, παρά το γεγονός ότι δημιουργεί πολλές ευκαιρίες. Σε αγώνες όπως αυτός με τον Παναθηναϊκό, οι αδυναμίες αυτές ενδέχεται να κοστίσουν ακριβά.

Ο Παναθηναϊκός στην εποχή Αλόνσο

Ο Ντιέγκο Αλόνσο βρίσκεται στο τιμόνι του Παναθηναϊκού εδώ και τρεις μήνες, και όπως είναι φυσικό, η ομάδα παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα. Ο Ουρουγουανός τεχνικός έχει ξεκαθαρίσει το πλάνο του, δίνοντας έμφαση στους ποιοτικούς παίκτες στα άκρα, αντί να επικεντρώνεται στο κέντρο. Οι μεταγραφές των Τετέ και Πελίστρι αποδεικνύονται πολύτιμες, με αποκορύφωμα την πρόκριση επί της Λανς.

Η ταχύτητα και η εμπειρία αυτών των παικτών ήταν καθοριστικές στην ανατροπή κατά των Γάλλων. Το επιθετικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού φέρει στοιχεία απρόβλεπτου, παρόμοια με αυτά της ΑΕΚ, ενώ η προσθήκη αυτών των παικτών έχει αναγεννήσει παίκτες όπως ο Τζούρισιτς και έχει αναβαθμίσει άλλους, όπως οι Μλαντένοβιτς και Βαγιαννίδης. Ο Παναθηναϊκός έχει δείξει ότι διαθέτει πολλές επιθετικές επιλογές.

Οι αδυναμίες του Παναθηναϊκού

Η κύρια αδυναμία του Παναθηναϊκού παραμένει η αστάθεια, που προέρχεται από την αργή προσαρμογή στις νέες ιδέες του προπονητή. Αυτή η αδυναμία είναι εμφανής στις απώλειες βαθμών, όπως στην ήττα από τον Αστέρα και την ισοπαλία με την Athens Kallithea, αλλά και στις δύσκολες νίκες επί του Λεβαδειακού και Πανσερραϊκού. Η ομάδα χρειάζεται χρόνο για να δέσει και να βρει ισορροπία στο αμυντικό της παιχνίδι, καθώς αντιμετωπίζει δυσκολίες στο transition και στη διαχείριση των αντιπάλων επιθέσεων.

Η αναμέτρηση στη Νέα Φιλαδέλφεια αποτελεί μία ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να αποδείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις και να πάρει μία νίκη που θα του δώσει ώθηση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις

Ο.Φ.Η. και Παναιτωλικός ανοίγουν την αυλαία στις 17:00 στο “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης”, με τη μετάδοση του αγώνα να προσφέρεται από το Cosmote Sport 1HD. Πρόκειται για μια κρίσιμη αναμέτρηση καθώς οι δύο ομάδες επιδιώκουν να βελτιώσουν τη θέση τους στη βαθμολογία.

Αμέσως μετά, στις 18:00, ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. υποδέχεται τον Ατρόμητο Αθηνών στο Στάδιο “Γ. Καραϊσκάκης”, με την κάλυψη να πραγματοποιείται από το Cosmote Sport 2HD. Ο γηπεδούχος, Ολυμπιακός, θέλει να συνεχίσει την καλή του πορεία, ενώ ο Ατρόμητος θα επιδιώξει να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Στις 20:30, ο Π.Α.Ο.Κ. αντιμετωπίζει τον μεγάλο του αντίπαλο, Άρη, στο Γήπεδο Τούμπας. Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης υπόσχεται ένταση και αμείωτο ενδιαφέρον, με τη μετάδοση να γίνεται από το NovaSports Prime.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

17:00 «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», ΟΦΗ – Παναιτωλικός (Cosmote Sport 1)

18:00 Στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», Ολυμπιακός – Ατρόμητος (Cosmote Sport 2)

20:30 Γήπεδο Τούμπας, ΠΑΟΚ – Άρης(Novasports Prime)

21:30 OPAP Arena, ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (Cosmote Sport 1)

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

20:00 «Αθανάσιος Διάκος», Λαμία – Πανσερραϊκός (Cosmote Sport 1)

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *