Πετρέλαιο θέρμανσης: Στις 15 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεσή του – Τι τιμές αναμένονται

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Συνεχίζεται η πτωτική πορεία στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου, παρά την εμπόλεμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή και το ρωσο-ουκρανικό μέτωπο, με την τιμή της αμόλυβδης στη χώρα να ανέρχεται κάτω από 2 ευρώ το λίτρο, καταγράφοντας σημαντική πτώση από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Είναι ενδεικτικό ότι, όπως καταγράφει το ertnews, η τιμή του πετρελαίου έχει πέσει στα 72 δολάρια το βαρέλι, μειωμένο κατά 7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και κατά 21% σε σχέση με πέρυσι, στοιχεία που αποτυπώνονται αρχικά στις τιμές του πετρελαίου κίνησης και της βενζίνης.

Το πετρέλαιο κίνησης έχει πέσει στο 1,5 ευρώ περίπου ανά λίτρο, όταν την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι είχε σκαρφαλώσει στο 1,8. Τη βενζίνη σήμερα τη βρίσκουμε με μια μέση τιμή στο 1,75, όταν πέρυσι ήταν στο 1,9 ευρώ το λίτρο. Πρόκειται για μειώσεις 15,5% και 8% αντίστοιχα.

Οι απώλειες για τον μαύρο χρυσό αναμένεται να αποτυπωθούν και στο πετρέλαιο θέρμανσης που ξεκινά η διάθεσή του από τις 15 Οκτωβρίου, με βάση τις τιμές χονδρικής, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι τώρα φαίνεται πως η τιμή ανά λίτρο θα περιοριστεί στο 1 ευρώ και 15 λεπτά. Άλλες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα 19 με ένα 20.

Πρόκειται για μία μείωση πάντως πάνω από 18% σε σχέση με πέρυσι, όταν το λίτρο είχε ξεπεράσει το 1 ευρώ και τα 40 λεπτά.

newsit.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *