Έκρηξη Γιαννακόπουλου κατά Αγγελόπουλων: «Για μένα πλέον δεν υπάρχουν – Είναι δύο χαιρέκακα άτομα που δεν ήθελαν να τιμήσω τον πατέρα μου»

Lamianow.gr
10 Min Read

Μία εβδομάδα μετά το event στο Καλλιμάρμαρο προς τιμή του αείμνηστου, Παύλου Γιαννακόπουλου, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με video-ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ, δηλώνει πως θεωρεί τους αδελφούς Αγγελόπουλους «χαιρέκακα άτομα», που έκαναν ό,τι μπορούσαν «για να μην μπορέσω να πάω στο γήπεδο για να τιμήσω τον πατέρα μου».

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος περίμενε επτά μέρες για να πέσουν οι… σφυγμοί. Είχε εκνευριστεί και είχε απογοητευτεί, καθώς η απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα που του έχει επιβληθεί από τον αθλητικό δικαστή, λόγω των υβριστικών αναρτήσεων του κατά τη διάρκεια των περσινών τελικών της Stoiximan Basket League, είχε επιφέρει και την τιμωρία εισόδου στα γήπεδα. Και λόγω αυτής δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει από κοντά το υπερθέαμα που οργάνωσε ο Παναθηναϊκός στο Καλλιμάρμαρο, το προηγούμενο Σάββατο. Δηλαδή, τους αγώνες για το 6o τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Τώρα που ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, ανέλυσε όλα τα δεδομένα σύμφωνα με την οπτική του, οι σφυγμοί ανέβηκαν και πάλι. Κατ’ αρχάς, λόγω του ότι εκδήλωσε την άποψή του επί του θέματος, την ώρα που έκανε διάδρομο στο γυμναστήριο (πράγμα που μοιραία αύξησε τους χτύπους της καρδιάς), αλλά και λόγω των συμπερασμάτων του που βγήκα από τον τρόπο που θεωρεί πως λειτουργούν κάποιοι και κυρίως οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, αδελφοί Αγγελόπουλοι.

Με βίντεο ανάρτησή του στο Instagram, αφού πρώτα ευχήθηκε «καλημέρα σε όλους», μετά πέρασε στο… παρασύνθημα.

«Περίμενα μία εβδομάδα να περάσει το event στο Καλλιμάρμαρο, έχοντας βγάλει ήδη μία γραπτή δήλωση εξηγώντας όλους τους λόγους που δεν μπόρεσα να παρευρεθώ. Ήθελα πρώτα τα επιβεβαιώσω κάποια πράγματα και να μην πω κάτι που δεν στέκει», πρόσθεσε.

Ακολούθως περιέγραψε τα δεδομένα, θυμίζοντας πως «στους τελικούς του πρωταθλήματος πέρσι, ενήργησα λάθος, χρησιμοποιώντας άκομψες και ασεβής εκφράσεις για τους διαιτητές των τελικών. Ως εκ τούτου με βάσει τον αθλητικό νόμο που είναι ιδιαίτερα αυστηρός και καλά κάνει και είναι, διότι η χώρα ταλαιπωρείται από χουλιγκανισμό, μέσα σε τρεις μέρες, σε μία Ελλάδα που τα πάντα καθυστερούν ήρθε μία πολυσέλιδη κατηγορία σε εμένα και μία απόφαση που πάρθηκε σε δευτερόλεπτα. Όπου το πόρισμα ήταν πως να μην μου επιτρέπει να πάω σε οποιοδήποτε φιλικό ή επίσημο αγώνα, σε οποιοδήποτε άθλημα εντός της ελληνικής επικράτειας».

Αυτό λέει ο νόμος και «ο αθλητικός εισαγγελέας, καλώς ή κακώς εκείνος αποφασίζει, έστειλε σε χρόνο σε χρόνο ρεκόρ τα έγγραφα για ακρόαση και μέχρι τότε μπήκε ένας περιοριστικός όρος, που ακόμα δεν έχω κριθεί ένοχος ή αθώος, ώστε να μην μπορώ να μπω σε κανένα γήπεδο επειδή έκανε stories στο instagram. Δηλαδή, δεν μπορώ να συνεχίσω να κάνω stories αν δεν είμαι στο γήπεδο; Δεν μπορώ να καταλάβω την επικινδυνότητα που επικαλείται ο δικαστής. Αφού το instagram μπορώ να το χρησιμοποιήσω από οπουδήποτε. Από το σπίτι μου, από το εστιατόριο, από τη θάλασσα, από παντού».

Και σιγά σιγά επικεντρώθηκε στο πρόβλημα και στα πρόσωπα που θεωρεί πως το δημιουργούν…

«Φανταζόμουν, ότι ο Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, οι καταγγελίες και οι επιστολές που έστειλαν σε όλες της Αρχές της Ελλάδας δεν ήταν μόνο για τον αγώνα στο Καλλιμάρμαρο, αλλά για κάθε αγώνα. Απ’ ότι είδα όμως, ασχολήθηκαν μόνο με το Καλλιμάρμαρο. Αυτό τι αποδεικνύει; Αποδεικνύει ότι δεν τους ενδιέφερε και δεν τους ενδιαφέρει να εφαρμοστεί ο νόμος, ήθελαν σε προσωπικό επίπεδο να μην μπορώ να πάω να τιμήσω τον πατέρα μου. Αλλιώς θα έστελναν για όλους τους αγώνες. Έστειλαν σήμερα για το ματς της Ρόδου; Εστειλαν για τα φιλικά; Για το ποδόσφαιρο, για το βόλεϊ; Όχι! Μόνο για το Καλλιμάρμαρο και σκοπός τους ήταν να μην μπορώ να πάω να τιμήσω τον Παύλο Γιαννακόπολο».

Πρόσθεσε επίσης πως «αυτό που έγινε λοιπόν, παρά τις προσπάθειες που έχω κάνει τόσα χρόνια να υπάρχει μία απλή ανταγωνιστικότητα, να είμαστε συναγωνιστές για το καλό του μπάσκετ και αντίπαλοι εντός των τεσσάρων γραμμών, δυστυχώς αποδείχθηκε πως εκείνοι δεν έχουν τέτοια διάθεση. Άρα από σήμερα, αδυνατώ λόγω ηθικής συνομιλήσω ξανά με αυτούς τους δυο κυρίους. Για μένα πλέον είναι σα να μην υπάρχουν! Επίσης, φανταζόμουν ότι μετά από μία εβδομάδα, που όλος ο πλανήτης έχει κρίνει την ενέργειά τους, πιθανόν θα είχαν βγει να απολογηθούν. Επειδή όμως, φαίνεται πως είναι δύο χαιρέκακα άτομα, που ο σκοπός τους ήταν ξεκάθαρος».

Για το τέλος κράτησε την… επίθεσή του προς τον ίδιο το νόμο. Από τη μία, «ο αθλητικός νόμος πρέπει να υπάρχει σε κάθε χώρα. Φάνηκε όμως περίτρανα ότι υπάρχει μια τρύπα σε αυτό το νόμο. Όταν δίνεται η δυνατότητα σε κάποιους ανθρώπους να κάνουν τέτοιες μηνύσεις και δίνεται η δυνατότητα -κατόπιν νόμου, καλά έκανε ο άνθρωπος, αφού του δίνεται αυτό το δικαίωμα- ο αθλητικός δικαστής να βάζει τέτοιους περιοριστικούς όρους, ώστε τελικά να μην μπορώ να πάω να τιμήσω τον πατέρα μου, κάτι το οποίο στα λόγια όλοι σας έχετε θεωρήσει λάθος και άδικο, περιμένω, ως ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, ως πολίτης της Ελλάδας, ήδη να είχε αλλάξει αυτός ο αθλητικός νόμος και αν όχι να αλλάξει, σίγουρα να προσαρμοστεί.

Ώστε να προβλέπονται οι τιμωρίες για αυτούς που πραγματικά πρέπει να τιμωρούνται με δίκαιες τιμωρίες.Εκτός αν θεωρείτε δίκαιο για Instagram stories να μην μπορεί κάποιος να πάει στο γήπεδο. Ξαναλέω, Instagram stories μπορώ να κάνω από τη θάλασσα, από το εστιατόριο, από το μπάνιο μου, από όπου θέλω. Από τώρα που περπατάω στο διάδρομο, ό,τι θέλω μπορώ να κάνω. Περιμένω λοιπόν, σε ένα νόμο που αποδεικνύεται στην πράξη ότι έχει αστοχίες, ότι θα είχε ήδη προσαρμοστεί».

Και κατέληξε: «Σε λίγες μέρες γίνονται τα αποκαλυπτήρια του καινούργιου σταδίου στο ΟΑΚΑ, όπου έχουμε ρίξει από τα ταμεία της ΚΑΕ, 15 εκατομμύρια ευρώ. Πολλά από αυτά έχουν πάει σε πράγματα που ήταν καθαρά συντήρηση του σταδίου. Και δεν ήταν ούτε καλλωπισμοί, ούτε έξτρα πολυτέλειες. Ήταν για να φτιαχτεί το γήπεδο. Άρα δηλαδή, πάλι, εγώ δεν θα μπορέσω να πάω να δω από κοντά την επένδυση που έχω κάνει, διότι μου έχουν κάνει καταγγελία άνθρωποι που απαιτούν, από ό,τι διαβάζω, 15 με 18 εκατομμύρια για να φτιαχτεί το ΣΕΦ. Μα κύριοι, δηλαδή αθέμιτος ανταγωνισμός εδώ δεν υπάρχει; Ξαναλέω, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει πληρώσει 15 εκατομμύρια εκ των οποίων αποδεδειγμένα, τουλάχιστον τα μισά από αυτά, είναι για διορθώσεις του σταδίου που δεν λειτουργούσαν, που δεν είχαμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε πριν παραλάβουμε το στάδιο.

Δεν παραπονιέμαι γι’ αυτό. Παραπονιέμαι όμως στο ότι δεν είναι δυνατόν εγώ να μην μπορώ να πάω να δω την επένδυσή μου που έχω πληρώσει από την τσέπη μου, για καταγγελία ανθρώπων που απαιτούν δημόσιο χρήμα, 15 με 18 εκατομμύρια για να φτιαχτεί το ΣΕΦ, αν ισχύουν αυτά τα οποία έχω διαβάσει. Αν δεν ισχύουν, συγγνώμη, το παίρνω πίσω. Αλλά αυτά διαβάζω και δεν έχω δει να διαψεύδεται από πουθενά. Δεν μπορεί, λοιπόν, να ζούμε σε μια τέτοια χώρα. Κάποια πράγματα πρέπει να διορθωθούν. Όπως εγώ έκανα κάποιο λάθος και το οποίο πληρώνω σεβόμενος την όποια απόφαση, ασχέτως αν διαφωνώ και τη θεωρώ άδικη, παρόλα αυτά, με βάση το νόμο, ο νόμος δίνει το δικαίωμα σε έναν αθλητικό δικαστή να πάρει τις αποφάσεις που πήρε. Νομίζω, ξαναλέω, και δεν νομίζω, γιατί μου το έχετε ήδη πει, ότι ήταν λάθος αυτό που έγινε, περιμένω λοιπόν αυτό το λάθος που λέτε με λόγια να το δω και στις πράξεις.

Θα περίμενα ότι ο υφυπουργός αθλητισμού, ο υπουργός δικαιοσύνης, η κυβέρνηση ήδη θα είχε μπει να τροποποιήσει αυτό το νόμο ώστε να μην δίνεται το δικαίωμα σε χαιρέκακα άτομα ή σε οποιοδήποτε άτομο να χρησιμοποιεί αυτές τις “τρύπες”, αυτές τις αστοχίες στο νόμο για να δημιουργούνται τέτοιου είδους περιστατικά. Αν λοιπόν πραγματικά εννοείτε ότι ήταν λάθος ότι δεν μπόρεσα να πάω να τιμήσω τον πατέρα μου, ότι είναι λάθος το να μην μπορώ να πάω να δω μια επένδυση 15 εκατομμυρίων σε ένα στάδιο περιμένω ο νόμος να τροποποιηθεί. Αλλιώς, για ποιο λόγο επιχειρούμε σε αυτό που λέγεται μπάσκετ όταν υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση; Σήμερα στις 17:15 ξεκινάει η σεζόν με το Super Cup. Καλή σεζόν να έχουμε όλοι. Υγεία, αγάπη και ευημερία σε όλους. Καλημέρα»

sportal.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *