Επιχειρήσεις: Σχεδιάζεται νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση του 50% του κόστους επενδύσεων

Lamianow.gr
1 Min Read

Σε ένα νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ ενίσχυσης των επιχειρήσεων αναφέρθηκε η η υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, εγκαινιάζοντας χθες την 13η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας-Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, η υφυπουργός αναφέρθηκε στις δράσεις του ΕΣΠΑ, και ειδικότερα στο νέο πρόγραμμα που σχεδιάζεται για χρηματοδότηση του 50% του κόστους επενδύσεων των επιχειρήσεων.

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα για την αναβάθμιση των βιομηχανικών πάρκων με χρηματοδότηση 90 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, πολλά εκ των οποίων βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα, με «ναυαρχίδα» το Ε.Π. Σίνδου, η υφυπουργός δήλωσε: «Το μεγαλύτερο βιομηχανικό πάρκο των Βαλκανίων προβάλλει την ευρύτερη περιοχή, όπως και την Πιερία, ως κέντρο ανάπτυξης, με οφέλη στις επιχειρήσεις, στην αύξηση των θέσεων εργασίας».

Παράλληλα, ανέδειξε το πρόγραμμα «Έξυπνη Μεταποίηση» άνω των 102 εκατομμυρίων ευρώ, επίσης με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, για αναβάθμιση μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τεχνολογίες αιχμής, όπως αυτοματοποίηση, τεχνητή νοημοσύνη, ρομποτική.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *