Κυριάκος Μητσοτάκης στον διαγωνισμό ρομποτικής: Mας δείχνετε τον δρόμο

Lamianow.gr
3 Min Read

Τον διεθνή διαγωνισμό ρομποτικής «First Global Challenge», που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τη συμμετοχή εθνικών ομάδων από 193 χώρες, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το πρωί του Σαββάτου (28.9.24).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνο Κυρανάκη, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τον διαγωνισμό «First Global Challenge» από τον ιδρυτή του Dean Kamen, να συνομιλήσει με μαθητές που διαγωνίζονται και να δει τα ρομπότ που έχουν κατασκευάσει.

«Καλώς ήρθατε. Dean, σε ευχαριστώ πολύ που διοργάνωσες αυτό τον εντυπωσιακό διαγωνισμό. Θα ήθελα να σας καλωσορίσω όλους στην Αθήνα, στον Πειραιά. Είναι πολύ μεγάλη τιμή που σας φιλοξενούμε εδώ. Υπάρχει τόση θετική ενέργεια σε αυτό το στάδιο. Εκπροσωπούνται εδώ 193 χώρες – ένα ξεχωριστό χειροκρότημα στον καθένα από εσάς», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το ΣΕΦ.

«Μόλις επέστρεψα από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και καθώς έμπαινα στο στάδιο σκέφτηκα: πόσο διαφορετική νοοτροπία, η γενιά μας αγωνίζεται απέναντι σε όλα τα προβλήματα αλλά εσείς μας στέλνετε ένα μήνυμα για το πώς να συνεργαζόμαστε για να λύσουμε τα προβλήματα του αύριο», υπογράμμισε.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

«Συγχαρητήρια για την παρουσία σας εδώ. Και πάλι, αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το να χτίσετε το καλύτερο ρομπότ ή να κερδίσετε τον διαγωνισμό, αυτό έχει να κάνει με το να γνωρίσετε άλλους ανθρώπους, να χτίσετε φιλίες και να κατανοήσετε την αξία της συνεργασίας και του σεβασμού. Η Ελλάδα ήταν ο τόπος που γεννήθηκε όχι μόνο η δημοκρατία, αλλά και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Και μεγάλο μέρος της επιστήμης που σχετίζεται με την κατασκευή αυτών των ρομπότ επινοήθηκε για πρώτη φορά σε αυτή τη χώρα. Σκεφτείτε μόνο τους σημαντικούς αρχαίους φιλοσόφους και μαθηματικούς που στοχάστηκαν πρώτοι πάνω σε αυτά τα περίπλοκα προβλήματα», επισήμανε.

«Έχω τρομερή εμπιστοσύνη στη γενιά σας. Τα δικά σας μυαλά θα μας βοηθήσουν να λύσουμε τα σύνθετα προβλήματα του αύριο. Επομένως, εύχομαι να περάσετε καλά, να χαρείτε αυτό τον διαγωνισμό, να χαρείτε την Αθήνα, να κάνετε καλές φιλίες και είμαι σίγουρος ότι η παρουσία σας εδώ στην Αθήνα, αυτές οι αναμνήσεις θα σας συνοδεύουν για το υπόλοιπο της ζωής σας. Όποτε, και πάλι καλώς ήρθατε και σας εύχομαι κάθε καλό», σημείωσε.

newsit.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *