Λαμία: Ανάστατο και το Παγκράτι για κεραία κινητής τηλεφωνίας – Λειτουργεί δίπλα σε σχολεία, να απομακρυνθεί άμεσα ζητούν οι γονείς

Lamianow.gr
2 Min Read

Μετά την περίπτωση της Νέας Μαγνησίας που έχει ήδη προσφύγει στην Δικαιοσύνη για την απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας που λειτουργεί σε ταράτσα κτιρίου της περιοχής, μία ακόμη κεραία έρχεται να προκαλέσει έντονη ανησυχία, αυτή τη φορά στην συνοικία του Παγκρατίου.

Τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι του Παγκρατίου είναι ανάστατοι από την τοποθέτηση της κεραίας σε πυκνοκατοικημένο σημείο και σε κοντινή απόσταση από την εκκλησία της ενορίας και από τα σχολεία που λειτουργούν στην περιοχή.

Με επιστολή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου, εκφράζει σήμερα ερωτήματα για την τοποθέτηση και την λειτουργία της κεραίας, ζητώντας ταυτόχρονα την άμεση απομάκρυνση της.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου

«Μετά από καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής αλλά και εμείς σαν Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας πληροφορηθήκαμε για εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε ταράτσα κτιρίου στην οδό Λεβαδείας στο Παγκράτι.

Κατόπιν τούτου δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα για την εν λόγω εγκατάσταση:

1) Με ποιο σκεπτικό τοποθετήθηκε η εν λόγω κεραία σε τόσο πυκνοκατοικημένη περιοχή από τη στιγμή πού σε απόσταση 190 μέτρων βρίσκεται η εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, στα 450 μέτρα το 7ο Νηπιαγωγείο και στα 700 μέτρα  το 7ο Δημοτικό σχολείο, μαζί με το Ειδικό σχολείο και ακριβώς απέναντι από αυτά το 27ο Νηπιαγωγείο;

2) Ανεξάρτητα από την νομιμότητα η όχι τής κεραίας ζητάμε την άμεση απομάκρυνση της από την στιγμή που η λειτουργία της σέ μία τόσο πυκνοκατοικημένη περιοχή και μάλιστα δίπλα σέ εκπαιδευτικές δομές δημιουργεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία ειδικά των παιδιών και όσων ανήκουν σε ευπαθείς και ευαίσθητες ομάδες.

3) Να επέμβουν όλες οι αρμόδιες αρχές που εμπλέκονται στην εν λόγω αδειοδότηση.

Ονειρευόμαστε ένα κόσμο καλύτερο και ασφαλέστερο τόσο για εμάς, όσο και για τα παιδιά μας που αποτελούν το μέλλον μας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν νά μας το στερήσει..!!!»

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *