Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: 9.000 συλλήψεις ανηλίκων από τις αρχές του έτους – Μεγάλο πρόβλημα στη Γλυφάδα

Lamianow.gr
2 Min Read

Σαφές μήνυμα πως πρέπει να αυστηροποιηθούν οι ποινές στους γονείς όταν τα παιδιά τους συλλαμβάνονται για παραβατικές συμπεριφορές έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας πως παρά το γεγονός ότι έχουν μειωθεί τα περιστατικά, έχουν αυξηθεί οι συλλήψεις ανηλίκων.

Όπως είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, το 2023 έγιναν 6.150 συλλήψεις ανηλίκων, ενώ τους τελευταίους εννέα μήνες έφτασαν τις 9.000, την ώρα που τα περιστατικά παραβατικότητας είναι κατά κατά 20% λιγότερα.

Την ίδια στιγμή, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την περιοχή της Γλυφάδας, όπου μία 14χρονη έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από ανήλικους, ο κ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε πως «έχουμε πολλά προβλήματα με 3.000-4.000 παιδιά που μαζεύονται σε πλατείες. Εκεί υπάρχει και ένστολη και χωρίς στολή παρουσία, εκεί υπάρχει διάλογος αστυνομικών με παιδιά, δημιουργούνται σχέσεις, αντλούνται πληροφορίες».

«Δεν εμφανίστηκε έτσι ξαφνικά ένα παραβατικό παιδί, υπάρχει μία ιστορία από πίσω του», ανέφερε, μεταξύ άλλων, σημειώνοντας πως έχουν προηγηθεί καταγγελίες, «αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει διαχείριση».

Ωστόσο κατά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη αυτό που πρέπει να γίνει είναι να υπάρξει αυστηροποίηση των ποινών για τους γονείς και για τα παιδιά μία ποινική διαχείριση που αρμόζει σε αυτά. 

Στο πλαίσιο αυτό υπενθύμισε ότι η αστυνομία «έχει καθιερώσει το 10201 στο οποίο μπορούν να δίνονται πληροφορίες για παραβατικά παιδιά, είναι πανελλαδικής εμβέλειας» ενώ παράλληλα προανήγγειλε ότι «σε λίγες ημέρες θα εφαρμοστεί η εφαρμογή Save Youth ένα panic button για τα παιδιά. Θα μπαίνει στο κινητό με μια εφαρμογή που θα δίνει σήμα στο 100 και αμέσως θα υπάρχει ανταπόκριση».

newsit.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *