Γιώργος Ποντίκας: “Oλα τα σκουπίδια καταλήγουν στον ΧΥΤΑ Λαμίας ” – ” Η ορθή διαχείριση αποδεικνύεται από τα ζυγολογια”

Lamianow.gr
2 Min Read

Στο Δημοτικό Συμβούλιο τέθηκε χθες από τον επικεφαλής της παράταξης Παρέμβασης Πολιτών για τη Λαμία, το θέμα της Ροδίτσας όπου σύμφωνα με ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού, λειτουργούσε παράνομη χωματερή.

“Η απάντηση για διερεύνηση του θέματος που δόθηκε με δελτίο τύπου από τον Δήμο Λαμιέων δείχνει αδιαφορία για τους δημότες και την στοιχειώδη Δημοκρατία” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κυριακάκης.  «Εαν αληθεύει ότι υπήρξε μια παράνομη ενέργεια, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ήταν ενήμερος ή όχι; Αν εμπλέκεται ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, θα βάλουμε αυτόν να ελέγξει και να κάνει ΕΔΕ; Περιμένουμε να δοθεί μια υπεύθυνη απάντηση».

Ουδέτερη στάση κράτησε ο επικεφαλής της παράταξης Περήφανη Πόλη, αφού όπως τόνισε ο κ. Καραϊσκος, αφενός μεν από την συνεδρίαση απουσίαζε ο Δήμαρχος, αφετέρου η έρευνα από την Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε εξέλιξη τονίζοντας ότι  “Αναμένουμε όμως τα πορίσματα της ΕΔΕ και τη θέση του Δήμαρχου”.

“Η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων από τον Δήμο Λαμιέων αποδεικνύεται και από τα ζυγολόγια” υπογράμμισε ο αναπληρωτής Δημάρχου Γιώργος Ποντίκας, καθιστώντας σαφές ότι “όλα τα σκουπίδια καταλήγουν στον ΧΥΤΑ, η Δημοτική Αρχή δεν έδωσε ποτέ εντολή για λειτουργία παράνομης χωματερής και αν ποτέ προκύψει κάτι τέτοιο, θα αποδοθούν ευθύνες σε όποιον ευθύνεται, όσο ψηλά και αν βρίσκεται.”

Η ανακοίνωση του Δήμου Λαμιέων

Μετά τη δημοσιοποίηση πλάνων τηλεοπτικού σταθμού που απεικόνιζαν φορτηγό αυτοκίνητο φερόμενο ως χρησιμοποιούμενο από το Δήμο Λαμιέων, η Δημοτική Αρχή διέταξε έλεγχο σε βάθος ώστε να εξακριβωθεί η αλήθεια για το περιστατικό και την απεικονιζόμενη κατάσταση.
Θα διεξαχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και θα αποδοθούν ευθύνες σε οποιονδήποτε αποδειχθεί ότι προέβη σε έκνομες ενέργειες.
Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *