Kεντρική Ελλάδα: Ο εγκέφαλος της σπείρας άνοιγε δρόμο στη χασισοφυτεία με γκρέιντερ του Δήμου; – Απίστευτες καταγγελίες

Lamianow.gr
3 Min Read

Κάτοικοι της Γαύριανης είχαν εντοπίσει το μηχάνημα τον Αύγουστο του 2023 να ανοίγει δρόμο στην επίμαχη έκταση με τα χιλιάδες δενδρύλλια

Ο 35χρονος ως κατηγορούμενος «αρχηγός» της εγκληματικής οργάνωσης καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών στον Αλμυρό, μαζί με τους συνεργάτες του, έναν ημεδαπό και δύο Αλβανούς, μπορεί να πήραν χθες τον δρόμο για τη φυλακή καθώς κρίθηκαν προφυλακιστέοι, όμως οι αποκαλύψεις για τη δράση τους δεν έχουν τέλος.

Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ κάτοικοι της Γαύριανης ανέφεραν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ περιστατικό το οποίο εάν επιβεβαιωθεί αναμένεται να προκαλέσει μεγάλους τριγμούς, δίνοντας πλέον άλλη τροπή στην πολύκροτη υπόθεση, που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και το πανελλήνιο. Πιο συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλαν, το διάστημα μεταξύ Αυγούστου- Σεπτεμβρίου του 2023, ο 35χρονος εθεάθη να χειρίζεται γκρέιντερ του δήμου Αλμυρού και να ανοίγει δρόμο, σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου εντοπίστηκε η χασισοφυτεία των 6,5 στρεμμάτων. Μάλιστα το δημοτικό μηχάνημα φέρεται να «κόλλησε» στον κακοτράχαλο δρόμο και χρειάστηκε η παρέμβαση δύο ιδιωτικών εκσκαφέων, προκειμένου να απεγκλωβιστεί το μηχάνημα.

Η παραπάνω πληροφορία- καταγγελία, εάν ευσταθεί, είναι σαφές πως δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά πως είναι δυνατόν ένας ιδιώτης να έχει πρόσβαση σε μηχανήματα του δήμου και υπό ποια ιδιότητα, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει πως οι κατηγορούμενοι είχαν σχεδιάσει μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, προκειμένου να δημιουργήσουν τη χασισοφυτεία μαμούθ, που θα τους απέφερε τεράστια κέρδη.

Στο «μικροσκόπιο» οι διάλογοι

Οπως έγραψε από προχθές ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ οι αρχές πριν «εισβάλλουν» στη φυτεία άκουγαν και τις συνομιλίες των υπόπτων. Οι διάλογοι έχουν μπει ήδη στο μικροσκόπιο και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές αφορούν τόσο συζητήσεις μεταξύ του «αρχηγού» και των συνεργατών του για το πως θα καλύψουν σημεία της χασισοφυτείας για να μην προδοθούν, αλλά και πως θα γίνει το πότισμα και η περιποίηση της καλλιέργειας.

Ο 35χρονος μάλιστα με άλλοθι το εκτροφείο βοοειδών επιτηρούσε επισταμένα την περιοχή ελέγχοντας τυχόν προσέγγιση από άγνωστα άτομα και εμφανιζόταν πεπεισμένος πως δεν θα γίνει αντιληπτός» σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν μεταξύ άλλων οι αρχές στην ογκώδη δικογραφία που συντάσσεται.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της έρευνας των αρχών εκτός από τα χιλιάδες δενδρύλια που ξεριζώθηκαν και τα 33 κιλά αποξηραμένης κάνναβης, οι αρχές φέρεται να εντόπισαν και σπόρους κάνναβης, για τους οποίους η αστυνομία πιστεύει πως δεν αποκλείεται να υπήρχε σχέδιο να οργανωθεί και δεύτερη μεγάλη χασισοφυτεία.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *