7+1 Νησιά Παντός Καιρού & Ακτοπλοϊκά Tips!

Τα νησιά της Ελλάδας είναι ένας ονειρεμένος προορισμός τόσο για εμάς όσο και για τους επισκέπτες από το εξωτερικό, καθώς προσφέρουν εντυπωσιακά τοπία, ονειρεμένες παραλίες και πλούσια ιστορία. Το μεγάλο και οργανωμένο δίκτυο με τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια της χώρας καθιστά το ταξίδι με πλοίο ευκολότερο. Το να φροντίζετε από πριν για τα ακτοπλοϊκά εισιτήριά σας κάνοντας κράτηση ή αγορά, θα σας εξασφαλίσει ένα ομαλό και ήρεμο ταξίδι, επιτρέποντάς σας να επικεντρωθείτε στην απόλαυση της ομορφιάς και της γοητείας αυτών των προορισμών.

Lamianow.gr
9 Min Read

Σ’ αυτό το άρθρο, σας προτείνουμε 8 ελληνικά νησιά που μπορείτε να επισκεφτείτε όλες τις εποχές του χρόνου και είναι ιδανικά για ένα ταξίδι που θα σας μείνει αξέχαστο!

Ακτοπλοϊκά δρομολόγια για νησιά που αξίζει να επισκεφτείτε όλο τον χρόνο

Νάξος, Η μεγάλη Κυρία των Κυκλάδων

Η Νάξος, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, είναι γνωστή για τις υπέροχες παραλίες της και τα ιστορικά μνημεία της, και προσφέρει μια αυθεντική νησιώτικη εμπειρία. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αξιοθέατά της είναι η Πορτάρα, η οποία στέκεται επιβλητική στην είσοδο του νησιού και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή το ηλιοβασίλεμα. Η παραλία του Αγίου Προκοπίου θεωρείται, και όχι άδικα, ως μία από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας. Στον Άγιο Προκόπη θα απολαύσετε το μπάνιο σας στα κρυστάλλινα νερά και τη χρυσή άμμο της. Η πρωτεύουσα του νησιού, η Χώρα, με τα στενά σοκάκια, τα ασβεστωμένα σπίτια και το βενετσιάνικο κάστρο με την πανοραμική θέα στο Αιγαίο, είναι σίγουρα ένα από τα σημεία που πρέπει να επισκεφτείτε. Η πρόσβαση στη Νάξο είναι πολύ εύκολη τόσο από το λιμάνι του Πειραιά όσο και από τα γύρω νησιά, με συχνά ακτοπλοϊκά δρομολόγια, και η κράτηση για ακτοπλοϊκά εισιτήρια γίνεται πλέον σε 5 λεπτά online!

Πάρος, έντονη ζωή και παράδοση

Η Πάρος με τα παραδοσιακά χωριά της, την έντονη νυχτερινή ζωή και τις εκπληκτικές παραλίες της, είναι ιδανικός προορισμός για όσους επιθυμούν να συνδυάσουν τη χαλάρωση με τη διασκέδαση. Το γραφικό ψαροχώρι της Νάουσας με τα στενά δρομάκια, τα κάτασπρα σπίτια και το λιμάνι γεμάτο πολύχρωμα ψαροκάικα, είναι το ιδανικότερο σκηνικό για βόλτα. Μετά τη δύση του ηλίου, η Νάουσα μεταμορφώνεται, με τα πολυάριθμα μπαρ και τις παραδοσιακές ταβέρνες της να σφύζουν από ζωή όλων των ηλικιών. Η παραλία Κολυμπήθρες, διάσημη για τους μοναδικούς βραχώδεις σχηματισμούς της, οι οποίοι δημιουργούν φυσικές πισίνες, είναι άλλο ένα σημείο που πρέπει να βάλετε στο πρόγραμμα. Οι Λεύκες, ένα παραδοσιακό ορεινό χωριό, θα σας προσφέρει μια ήσυχη απόδραση, με τα στενά δρομάκια, την εκπληκτική θέα και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του. Η πρόσβαση στην Πάρο είναι αρκετά εύκολη με πλοίο. Τα συχνά δρομολόγια πλοίων τόσο από το λιμάνι του Πειραιά όσο και από τα γειτονικά νησιά κάνουν τον προγραμματισμό του ταξιδιού σας και την κράτηση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων παιχνιδάκι!

Ίος ή Νιος

Η Ίος φημίζεται για τις αμμώδεις παραλίες της και την έντονη νυχτερινή της ζωή, αλλά διαθέτει και μια πιο ήσυχη πλευρά με όμορφα τοπία και ιστορικά μνημεία. Η παραλία του Μυλοπότα είναι ένα από τα κύρια αξιοθέατα του νησιού, μια μεγάλη αμμουδιά ιδανική για ηλιοθεραπεία και θαλάσσια σπορ. Η  Χώρα του νησιού, είναι γνωστή για την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική της, τα στενά σοκάκια της και την έντονη νυχτερινή ζωή με μπαρ, κλαμπ και εστιατόρια. Για τους λάτρεις της ιστορίας, μια επίσκεψη στον τάφο του Ομήρου είναι απαραίτητη! Η Ίος είναι προσβάσιμη με πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά και άλλα κυκλαδίτικα νησιά, με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια να είναι εύκολα διαθέσιμα, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Κρήτη, ο πιο δημοφιλής προορισμός

Η Κρήτη είναι ένα νησί όπου μπορείτε να ζήσετε τα πάντα: από κοσμοπολίτικες πόλεις μέχρι ήρεμα απομακρυσμένα χωριά. Ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για τους λάτρεις της ιστορίας, ενώ το Ελαφονήσι, με τη ροζ άμμο και τα καθαρά νερά, είναι ιδανικό για όσους αναζητούν φυσική ομορφιά. Για τους λάτρεις της περιπέτειας, το φαράγγι της Σαμαριάς, ένα από τα μεγαλύτερα φαράγγια της Ευρώπης, προσφέρει απαιτητικές διαδρομές για πεζοπορία αλλά το εντυπωσιακό τοπίο θα σας ανταμείψει. Η Κρήτη εξυπηρετείται άριστα με ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τον Πειραιά αλλά και άλλα νησιά όπως τη Μήλο και τη Σαντορίνη. Εσείς απλά φροντίστε να τσεκάρετε τα δρομολόγια των πλοίων για τα Χανιά ή το Ηράκλειο και κλείστε τα εισιτήρια σας. 

Ρόδος, με άρωμα ιπποτικό…

Η Ρόδος είναι πασίγνωστη για τα ιστορικά μνημεία της, τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική και τις όμορφες παραλίες της, καθιστώντας την έναν εξαιρετικό προορισμό, τόσο για τους λάτρεις της ιστορίας όσο και για τους λάτρεις της φύσης. Η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, είναι μια καλά διατηρημένη περιοχή με πλακόστρωτα δρομάκια, εντυπωσιακές οχυρώσεις και ιστορικά κτίρια. Η Λίνδος, με την αρχαία Ακρόπολή της, προσφέρει εκπληκτική θέα αλλά και μια ματιά στο πλούσιο παρελθόν του νησιού. Η παραλία Φαληράκι είναι διάσημη για τη ζωντανή της ατμόσφαιρα και την ποικιλία θαλάσσιων σπορ που μπορείτε να κάνετε εκεί. Η Ρόδος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά, με συχνές ακτοπλοϊκές συνδέσεις από τον Πειραιά και άλλα νησιά των Δωδεκανήσων. Συνιστάται η έγκαιρη κράτηση των εισιτηρίων σας, ιδίως κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Σίφνος, ένας ρομαντικός προορισμός

Η Σίφνος είναι ένας επίγειος παράδεισος με παραδοσιακά χωριά, εξαιρετική κουζίνα και μοναδικές παραλίες, το ιδανικό νησί για χαλαρές διακοπές και ξεκούραση. Το ιστορικό χωριό Κάστρο, σκαρφαλωμένο στην κορυφή του λόφου, θα σας μαγέψει με την ιστορία και την ομορφιά του. Ο Πλατύς Γιαλός είναι μία από τις μεγαλύτερες παραλίες του νησιού, ιδανική για κολύμπι και ηλιοθεραπεία. Η πρωτεύουσα του νησιού, η Απολλωνία, φημίζεται για την έντονη νυχτερινή της ζωή, την όμορφη αρχιτεκτονική της και μια αμέτρητες επιλογές για φαγητό και ποτό. Πλοία για τη Σίφνο είναι διαθέσιμα από τον Πειραιά αλλά και άλλα νησιά των Κυκλάδων, και καλό είναι να κλείνετε νωρίς τα εισιτήρια σας, ειδικά κατά την περίοδο αιχμής.

Μήλος, παραλίες για όλα τα γούστα

Η Μήλος με τους μοναδικούς γεωλογικούς σχηματισμούς της και τις εκπληκτικές παραλίες της, είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους αγαπούν τα μοναδικά τοπία. Το Σαρακήνικο με το σεληνιακό τοπίο του και τους λευκούς βράχους που έρχονται σε αντίθεση με τα γαλαζοπράσινα νερά, αλλά και το Κλέφτικο, μια σειρά από θαλάσσιες σπηλιές προσβάσιμες μόνο με σκάφος, είναι δύο φανταστικά σημεία για φωτογράφιση! Η γοητευτική πρωτεύουσα του νησιού, η Πλάκα, με τα στενά σοκάκια και τα παραδοσιακά σπίτια, είναι το ιδανικό μέρος για την απογευματινή σας βόλτα. Η Μήλος είναι προσβάσιμη με πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά και τα κοντινά νησιά, με συχνά ακτοπλοϊκά δρομολόγια που διευκολύνουν τον προγραμματισμό του ταξιδιού σας και την κράτηση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Ύδρα, ένα διαμάντι κοντά στην Αττική

Η Ύδρα είναι ένας ανεπανάληπτος προορισμός, ένα νησί χωρίς αυτοκίνητα, με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και πολύ κοντά στην Αττική! Στην πόλη της Ύδρας, θα εντυπωσιαστείτε με τα πέτρινα αρχοντικά της και την έντονη καλλιτεχνική σκηνή της. Το Καμίνι, ένα μικρό ψαροχώρι, είναι το ιδανικό μέρος για μια ήσυχη απόδραση. Αν αγαπάτε την πεζοπορία, η διαδρομή μέχρι τον Προφήτη Ηλία θα σας προσφέρει εκπληκτική θέα ειδικά το ηλιοβασίλεμα. Η Ύδρα είναι προσβάσιμη με πλοίο από Πειραιά, και δεδομένου ότι το νησί είναι δημοφιλές ακόμα και για ημερήσιες εκδρομές, συνιστάται να κλείσετε τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σας εκ των προτέρων για να εξασφαλίσετε τη θέση σας.

Η εξερεύνηση των ελληνικών νησιών είναι ατελείωτη. Είτε σας αρέσουν οι ήρεμες παραλίες, τα όμορφα τοπία, είτε πιο έντονες δραστηριότητες, όπως τα θαλάσσια σπορ και η πεζοπορία, όλα τα νησιά μας έχουν κάτι ξεχωριστό να προσφέρουν. Αν ετοιμάζεστε για το επόμενο ταξίδι σας, φροντίστε να ελέγξετε τα δρομολόγια των πλοίων και να εξασφαλίσετε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια εκ των προτέρων, ώστε να κάνετε τις διακοπές που ονειρεύεστε ήρεμα και εύκολα!  

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *