Άγραφα: Ξεκινά το έργο  βελτίωσης του οδικού δικτύου από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Lamianow.gr By Lamianow.gr
2 Min Read

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης συνυπέγραψαν προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση έργου βελτίωσης του οδικού δικτύου.

Πρόκειται για το έργο: «Αποκατάσταση Βλαβών – Τεχνικά – Ασφαλτοστρώσεις οδικού

δικτύου Δήμου Αγράφων», το οποίο περιλαμβάνει εργασίες:

  • Στην οδό Σάικα – όρια Νομού για την ανακατασκευή της οδοστρωσίας,

των τοίχων αντιστήριξης και υφιστάμενων τεχνικών έργων.

  • Στην οδό που οδηγεί στο κοιμητήριο της Τ.Κ. Μαυρομάτας.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 280.000 ευρώ. Με την προγραμματική σύμβαση, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση, τη δημοπράτηση και την επίβλεψη της καλής εκτέλεσης του έργου.

«Ολοκληρώνουμε την ασφαλτόστρωση στον κεντρικό δρόμο των Αγράφων, δίχως να παραβλέπουμε άλλες ανάγκες στην ίδια περιοχή της Ευρυτανίας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε: «Συνεργαζόμαστε με τον Δήμο Αγράφων και αναλαμβάνουμε τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση έργου ανακατασκευής τμημάτων του οδικού δικτύου, προκειμένου να επιτευχθεί ο κοινός μας στόχος για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε κάθε γωνιά της Στερεάς Ελλάδας».

Ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης τόνισε: «Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Σπανό για την διαρκή και αγαστή συνεργασία μέσω της οποίας επιτεύχθηκε η χρηματοδότηση αυτού του έργου, το οποίο θα βελτιώσει τόσο την ασφαλή οδική διέλευση, ενώ παράλληλα αποτελεί τρόπο άρσης της απομόνωσης της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αγράφων. 

»Είμαι βέβαιος πως η συνεργασία μας θα εξακολουθήσει να αποφέρει καρπούς, καθώς αναμένουμε -εντός των επόμενων ημερών- την ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης για το χωριό των Αγράφων και παράλληλα προσδοκούμε τη θετική ανταπόκριση της Περιφέρειας και σε άλλα σημαντικά αιτήματα μας, πάντα με στόχο τη καθημερινή βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας».

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *