Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Σπερχειάδας : Μια τέτοια απόφαση διαταράσσει καταλυτικά τα θεμέλια, της εκπαιδευτικής κοινότητας της Σπερχειάδας

Lamianow.gr By Lamianow.gr
3 Min Read

ΘΕΜΑ: Έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού για το σχολικό έτος 2024-2025 του Γενικού Λυκείου Σπερχειάδας

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Σπερχειάδας, κάλεσε το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Σπερχειάδας και όλους τους συλλόγους της πόλης σε έκτακτη σύσκεψη, για να τους ενημερώσει για την επικείμενη μεταφορά τμημάτων ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού της Β’ τάξης, του Γενικού Λυκείου Σπερχειάδας στο Γενικό Λύκειο Μακρακώμης.
Μία τέτοια απόφαση διαταράσσει καταλυτικά τα θεμέλια, της εκπαιδευτικής κοινότητας της Σπερχειάδας.
Σύσσωμοι οι Σύλλογοι, ο Πρόεδρος και οι Τοπικοί Σύμβουλοι της Κοινότητας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμφώνησαν ομόφωνα, ότι η απόφαση αυτή :
1.Υποβαθμίζει την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης μας και έδρα του Δήμου Μακρακώμης, αποδυναμώνοντας τις τοπικές δομές.

  1. Επιβαρύνει ψυχολογικά τους μαθητές, οι οποίοι θα αναγκαστούν να προσαρμοστούν σε ένα νέο σχολικό περιβάλλον, σε μία κρίσιμη περίοδο της σχολικής τους πορείας ενόψει των Πανελληνίων εξετάσεων.
  2. Απειλεί τη λειτουργία του Λυκείου Σπερχειάδας, ως εξεταστικό κέντρο, αυξάνοντας την αβεβαιότητα για το μέλλον της εκπαίδευσης στην πόλη μας.
  3. Επιβαρύνει τις οικογένειες των μαθητών, αναγκάζοντάς τους να μετακινούνται σε διπλανή πόλη αυξάνοντας το κόστος και τον χρόνο μετακίνησης.
    Ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόφασης, η οποία ελήφθη χωρίς την απαραίτητη ενημέρωση και διαβούλευση, καθώς το σχολείο μας πληροί όλες τις προϋποθέσεις από άποψη υποδομών, ασφάλειας, διδακτικού προσωπικού και μαθητών, έτσι ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του, με τη λειτουργία όλων των τμημάτων ως έχουν.
    Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Δήμο Μακρακώμης, τους Βουλευτές του Νομού Φθιώτιδας και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να επιλύσουν άμεσα το πρόβλημα, έτσι ώστε τα παιδιά μας, να μην υποβληθούν σε όλη αυτή την ψυχολογική και σωματική ταλαιπωρία.
    Είμαστε αποφασισμένοι, σε διαφορετική περίπτωση, να προβούμε, μαχητικά, σε κινητοποιήσεις, έτσι ώστε το σχολείο μας, το οποίο πρόσφατα συμπλήρωσε 100 χρόνια λειτουργίας στη Δυτική Φθιώτιδα, να συνεχίσει το εκπαιδευτικό του ταξίδι. Πριν από δύο εβδομάδες, μάλιστα, η επέτειος αυτή γιορτάστηκε με μεγαλοπρέπεια, αλλά δυστυχώς σήμερα τα φώτα έσβησαν και ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα.
    Εν’ κατακλείδι, δεν θα επιτρέψουμε τη συρρίκνωση του Λυκείου Σπερχειάδας και κατ’ επέκταση την υποβάθμιση της πόλης μας.

Με εκτίμηση,

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ GOULINAS ADVENTURE
ΛΕΣΧΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *