Στο TEDxLamia 2024 η Martina Mazzarello από το ΜΙΤ της Βοστώνης

Lamianow.gr By Lamianow.gr
3 Min Read

Martina Mazzarello, από το ΜΙΤ της Βοστώνης στη σκηνή του TEDxLamia 2024

Το TEDxLamia επιστρέφει για τέταρτη χρονιά την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας με θέμα «πolis». Η ομάδα του TEDxLamia καλεί όλους να φανταστούν μια νέα «πolis» με 12 ομιλητές, 2 perfomances, 10 workshops σε όλη την πόλη, street food φαγητό, cocktails, party και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα στο more.com και στο φυσικό σημείο πώλησης του more.com στα Public (Πλατεία Πάρκου, 11-13).

Ανάμεσα στους ξεχωριστούς ομιλητές που θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στο TEDxLamia 2024, θα βρίσκεται και η Martina Mazzarello για την ομιλία της «Παγκόσμιοι τρόποι διαβίωσης: ψηφιακά δεδομένα για τη σύνδεση και την κατανόηση των πόλεων».

Θα μας μιλήσει για πραγματικά παραδείγματα εφαρμογών και νέων τεχνολογιών που έχει εφαρμόσει με την ομάδα του MIT σε διάφορες πόλεις του κόσμου, από το Τόκιο μέχρι το Άμστερνταμ και από τη Βαρκελώνη μέχρι το Μπουένος Άιρες. Πώς τα δεδομένα βοηθούν τις πόλεις να αντιμετωπίζουν σύγχρονες προκλήσεις. Και πώς οι πόλεις μπορούν να μαθαίνουν καλές πρακτικές η μια από την άλλη μέσω της τεχνολογίας.

Είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια με έδρα τη Βοστώνη στο εργαστήριο Senseable City Lab του MIT, που στόχο έχει να διερευνά και να προβλέπει πώς οι ψηφιακές τεχνολογίες θα επηρεάσουν τις σύγχρονες πόλεις και πώς ταυτόχρονα θα αλλάξουν τον τρόπο διαβίωσης των κατοίκων.

Επιπλέον, η Martina Mazzarello συμμετέχει στη δημιουργία και τον σχεδιασμό ερευνητικών εργαλείων και μεθόδων που βελτιώνουν τους αστικούς χώρους, μέσα από την αποτελεσματική αλληλεπίδραση του ανθρώπου με την τεχνολογία.

Έχει ζήσει και έχει εργαστεί στην Ιταλία (Γένοβα, Μιλάνο), στις Ηνωμένες Πολιτείες (Νέα Υόρκη, Βοστώνη), στην Κίνα (Σαγκάη) και στην Κένυα (Μομπάσα).

Το φετινό θέμα του TEDxLamia μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε τη βαθύτερη ουσία της «πolis». Δεν είναι απλώς ένας τόπος κατοίκησης, αλλά ένας δυναμικός τρόπος ζωής, μια αφορμή για δημιουργική αλληλεπίδραση, μια πηγή έμπνευσης και η βάση για να ονειρευτούμε και να αγωνιστούμε για το μέλλον μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τους ομιλητές και τις παράλληλες δράσεις, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του TEDxLamia και ακολουθήστε τα προφίλ της διοργάνωσης σε Instagram και Facebook.

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *