Ασφυκτικό πρέσινγκ της ΑΑΔΕ στους οφειλέτες να ρυθμίσουν τα χρέη τους – Χτυπά ξανά το σφυρί των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Lamianow.gr By Lamianow.gr
3 Min Read

Ανεβάζει ταχύτητα ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός εντείνοντας τις πιέσεις στους φορολογούμενους με χρέη και ειδικά προς τους μεγαλοοφειλέτες προκειμένου να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Το ηλεκτρονικό σφυρί της ΑΑΔΕ, μετά τη θερινή ανάπαυλα, θα χτυπήσει ξανά για τους μεγαλοοφειλέτες στις 16 Οκτωβρίου 2024 και στη λίστα περιλαμβάνονται ακίνητα όλων των κατηγοριών.

Πλειστηριασμοί

Το πρόγραμμα των πλειστηριασμών της ΑΑΔΕ για τους επόμενους μήνες, περιλαμβάνει ήδη 33 ακίνητα από διαμερίσματα, κατοικίες, χωράφια, οικόπεδα, επαγγελματικούς χώρους, ακόμη και πάρκινγκ. Στη λίστα προστίθενται καθημερινά νέα ακίνητα ενώ μεταξύ των πλειστηριασμών που έχουν ήδη προγραμματιστεί περιλαμβάνονται:

  • Οικόπεδο με οικοδομή στη Νέα Ιωνία. Το κτίσμα είναι 780,9 τ.μ., ενώ υπάρχουν και δύο υπόγεια πάρκινγκ 23 θέσεων. Τιμή πρώτης προσφοράς: 3.975.000 ευρώ. Ο πλειστηριασμός θα πραγματοποιηθεί στις 20 Νοεμβρίου.
  • Αγροτεμάχιο με βιομηχανική εγκατάσταση σε έκταση 25,4 στρεμμάτων, στον Νομό Βοιωτίας. Τιμή πρώτης προσφοράς: 5,6 εκατ ευρώ. Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 23 Οκτωβρίου.
  • Οικόπεδο 1,2 στρεμμάτων στο Καστρί με οικία 374,20 τ.μ. Τιμή πρώτης προσφοράς: 1,43 εκατ. ευρώ. Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 23 Οκτωβρίου 2024.
  • Στις 23 Οκτωβρίου βγαίνει σε πλειστηριασμό μεζονέτα στη Νέα Ερυθραία 800 τ.μ. Τιμή πρώτης προσφοράς: 780.000 ευρώ.
  • Οικόπεδο με πολυκατοικία στον συνοικισμό προσφυγικών Καλογρέζας. Αποτελείται από δύο ορόφους 119,27 τ.μ. έκαστος και 209 τ.μ. υπόγειο. Τιμή πρώτης προσφοράς: 570.000 ευρώ. Ο πλειστηριασμός θα πραγματοποιηθεί στις 20 Νοεμβρίου.

Αυτόματες κατασχέσεις

Παράλληλα με τους πλειστηριασμούς η ΑΑΔΕ ενεργοποιεί το νέο σύστημα κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών και εισοδημάτων. Οι κατασχέσεις θα είναι αυτόματες από το σύστημα, στους λογαριασμούς των οφειλετών, αμέσως μόλις καταστεί ληξιπρόθεσμη η οφειλή ενώ η εφαρμογή θα σκιαγραφεί το προφίλ του κάθε οφειλέτη καθώς θα αντλεί πληροφορίες για τα εισοδήματα και την περιουσιακή του εικόνα από όλα τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ, το MyAADE, το Taxisnet, το Icisnet, το Elenxis καθώς και από τρίτους, όπως το ΚτηματολόγιοΓΕΜΗΕΦΚΑΚΕΑΟΕΡΓΑΝΗ, Χρηματιστήριο, τις τράπεζες, όπως και από φορολογικές αρχές άλλων χωρών. Ειδικότερα θα έχει καταγεγραμμένη την περιουσιακή του κατάσταση του οφειλέτη, τις πηγές και τις ροές των εισοδημάτων του και αν έχει ληξιπρόθεσμα χρέη, η ΑΑΔΕ, θα προβαίνει σε άμεσες κατασχέσεις. Οι κατασχέσεις δεν θα περιορίζονται μόνο στον βασικό οφειλέτη, αλλά θα παρακολουθούνται και θα λαμβάνονται μέτρα και κατά των συνυπόχρεων προσώπων (σύζυγοι, λοιποί συγγενείς, εγγυητές, νόμιμοι εκπρόσωποι).

Mέσω του Eispraxis εφαρμόζονται κριτήρια ανάλυσης κινδύνου και λαμβάνονται μέτρα αναγκαστικής είσπραξης με βάση τη συμπεριφορά του οφειλέτη και τις ειδοποιήσεις και υπενθυμίσεις για τις κυρώσεις, ταξινομούνται οι υποθέσεις οφειλής βάσει συνόλου ιδιοτήτων (ονοματεπώνυμο οφειλέτη, ποσό οφειλής, χρονικό διάστημα καθυστέρησης υπόθεσης, ημερομηνία τελευταίας ενέργειας κ.λπ.), δημιουργείται βάση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο για την εικόνα του οφειλέτη και των οφειλών και λοιπών συνδεδεμένων στοιχείων ώστε να είναι δυνατή η υλοποίηση συμψηφισμών και ρυθμίσεων, αποστολή ορθών ειδοποιήσεων και η λήψη κατάλληλων μέτρων.

newsit.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *