Εκλογές ΠΑΣΟΚ – Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πρώτος ο Ανδρουλάκης, δεύτερη η Διαμαντοπούλου, τρίτος ο Δούκας

Lamianow.gr By Lamianow.gr
3 Min Read

Δημοσκόπηση της Metron Analysis για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ στις 6 Οκτωβρίου. Στην έρευνα απεικονίζονται τρία από τα ευρήματα και οι απαντήσεις αυτών που δήλωσαν ότι σίγουρα θα προσέλθουν στις κάλπες για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του κινήματος.

Το αξίωμα του ή της νέας προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου διεκδικούν (με αλφαβητική σειρά) οι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης.

Με τον Νίκο Ανδρουλάκη να περιμένει τον αντίπαλό του στον δεύτερο γύρο για τις προεδρικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, η έρευνα της Metron Analysis που δημοσιεύουν «ΤΑ ΝΕΑ» Σαββατοκύριακο δείχνει ένα ανοιχτό σκηνικό για τρεις ακόμα υποψηφίους, καθώς όλα μπορούν να ανατραπούν, ειδικά στον δεύτερο γύρο, ανάλογα με το πόσο μεγάλη θα είναι η συμμετοχή και από ποια πολιτική δεξαμενή θα προέρχονται οι ψηφοφόροι.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις που δόθηκαν στην ερώτηση προτίμησης:

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παραμένει το φαβορί για την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο, ανεξαρτήτως αντιπάλου ή δείγματος, με ποσοστά που κυμαίνονται από 24% έως 38%.

Στο μεγάλο δείγμα της επιρροής του ΠΑΣΟΚ (στο οποίο περιλαμβάνονται όλοι οι δυνητικοί ψηφοφόροι του) αντίπαλός του είναι ο Χάρης Δούκας, με την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Παύλο Γερουλάνο να ακολουθούν.

Στο δείγμα όσων δηλώνουν πως θα πάνε να ψηφίσουν, το δίδυμο είναι Νίκος Ανδρουλάκης και Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία μπαίνει στον δεύτερο γύρο με 25% έναντι 23% του Δούκα, που έρχεται τρίτος.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Νίκος Ανδρουλάκης έρχεται πρώτος και πάλι ανεξαρτήτως αντιπάλου, με μικρότερες ή μεγαλύτερες διαφορές.

Η Άννα Διαμαντοπούλου κερδίζει τον Δούκα με 49% – 45% μόνο στο δείγμα των σίγουρων να ψηφίσουν (στα υπόλοιπα προηγείται ο δήμαρχος Αθηναίων), ενώ ο Παύλος Γερουλάνος κερδίζει τον Χάρη Δούκα μόνο στο δείγμα της ευρύτερης εκλογικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ με 43% – 41%.

Στην παράσταση νίκης, η πρωτιά ανήκει επίσης στον Ανδρουλάκη, με τον Δούκα να έρχεται δεύτερος και να κλείνει την ψαλίδα σε 38% – 34% στους ψηφοφόρους που σίγουρα θα βρεθούν στις εσωκομματικές κάλπες του Οκτωβρίου – στο συγκεκριμένο ερώτημα, Διαμαντοπούλου και Γερουλάνος κινούνται σε μονοψήφια ποσοστά.

newsit.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *