Ποιοι είναι οι έξι όμηροι της Χαμάς που βρέθηκαν νεκροί σε σήραγγα στη Ράφα

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
4 Min Read

Τα πτώματα έξι ομήρων που είχαν απαχθεί από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ανασύρθηκαν από σήραγγα στην περιοχή της Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός.

-Advertisement-

Τα πτώματα των Καρμέλ Γκατ, Έντεν Γερουσάλμι, Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, Αλεξάντερ Λομπάνοφ, Άλμογκ Σαρούσι και Όρι Ντανίνο μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, ανέφερε σε μια ανακοίνωση.

Πριν από λίγες ώρες ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εντόπισε πτώματα στη Γάζα, που ίσως ανήκουν σε ομήρους. Η οικογένεια του 23χρονου Ισραηλοαμερικανού ομήρου της Χαμάς, Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν επιβεβαίωσε ότι βρέθηκε νεκρός στη Λωρίδα της Γάζας.

«Με ραγισμένες καρδιές, η οικογένεια Γκόλντμπεργκ-Πόλιν είναι συντετριμμένη που ανακοινώνει τον θάνατο του αγαπημένου τους γιου και αδελφού, Χερς», ανέφερε η δήλωση και προσθέτει: «Η οικογένεια σας ευχαριστεί όλους για την αγάπη και την υποστήριξή σας και ζητά ιδιωτικότητα αυτή τη στιγμή».

- Advertisement -
Goneis_Polin
Οι γονείς του Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν

Ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν ήταν ένας από τους πιο γνωστούς ομήρους, καθώς οι γονείς του είχαν συναντηθεί με παγκόσμιους ηγέτες και πίεζαν αμείλικτα για τη βοήθειά τους. Τον περασμένο μήνα, μίλησαν στο συνέδριο των Δημοκρατικών, όπου το πλήθος φώναζε «φέρτε τους σπίτι».

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι, νωρίτερα σήμερα, σε μια σήραγγα κάτω από την πόλη Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας, οι ισραηλινές δυνάμεις ανέκτησαν τα πτώματα έξι ομήρων που κρατούνταν από την ισλαμιστική παλαιστιανιακή οργάνωση Χαμάς και ότι έχει τώρα επιβεβαιωθεί πως ένας από τους ομήρους που σκοτώθηκε από αυτούς τους άγριους τρομοκράτες της Χαμάς ήταν Αμερικανός πολίτης, ο Χερς Γκόλντμπεργκ-Πολίν.

Ποιος ήταν ο Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν 
Η Χαμάς είχε δώσει στις 24 Απριλίουστη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου εμφανίζεται ο Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ένας Ισραηλινοαμερικανός και από τους ομήρους που έπιασε το παλαιστινιακό κίνημα στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ και παραμένει όμηρος στη Γάζα.

Το σύντομης διάρκειας βίντεο, που δεν έχει ημερομηνία, δείχνει τον 23χρονο χωρίς τον κάτω βραχίονα, τον οποίο έχασε από μια ανατίναξη κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς τον Οκτώβριο. Ο 23χρονος κατά τα άλλα φαίνεται υγιής.

Ο ίδιος αναφέρει ότι γεννήθηκε στην Καλιφόρνια και μετακόμισε στο Ισραήλ το 2008. «Πρέπει να ντρέπεσαι και εσύ και η κυβέρνησή σου, γιατί δεν μας προστατέψατε και μας αγνοείτε για 200 μέρες», αναφέρει απευθυνόμενος στον Νετανιάχου ενώ κατηγορεί επίσης τον στρατό και την πολεμική αεροπορία ότι όχι μόνο δεν κατάφερε να τους σώσει αλλά σκότωσε 70 ομήρους.

Στο μήνυμά του αναφέρει ακόμα ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται καμία από τις συμφωνίες που της έχουν προταθεί και ζητά από την οικογένειά του να παραμείνει δυνατή και να συνεχίζει να πιέζει για την επιστροφή όλων. «Όσο εσείς κάθεστε μαζί με τις οικογένειές σας, σκεφτείτε εμάς που βρισκόμαστε στην κόλαση κάτω από τη γη χωρίς νερό, φαγητό, ήλιο ή την ιατρική φροντίδα που χρειαζόμαστε», λέει ακόμα δείχνοντας το ακρωτηριασμένο του χέρι.

Η μητέρα του, η Ρέιτσελ Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, έχει ξεκινήσει εκστρατεία για την απελευθέρωση του γιου της, ο οποίος απήχθη από το μουσικό φεστιβάλ, ένας από τους στόχους της Χαμάς το πρωί της 7ης Οκτωβρίου.

Ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν είναι ένας από τους 133 ομήρους με ισραηλινή υπηκοότητα που εξακολουθούν να βρίσκονται υπό ομηρία. Πέρσι, μετά από μια συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς πάνω 100 όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Περίπου 250 Ισραηλινοί και ξένοι πιάστηκαν όμηροι από τους μαχητές της Χαμάς, οι οποίοι σκότωσαν περίπου 1.200 ανθρώπους στην πιο θανατηφόρα επίθεση στην ιστορία του εβραϊκού κράτους.

Σε απάντηση, το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, ορκιζόμενο να εξοντώσει τη Χαμάς και να απελευθερώσεις τους ομήρους.

Η ισραηλινή επίθεση έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής περισσότερους από 34.000 Παλαιστίνιους, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Γάζας.

protothema.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *