Η Βαλεντίνα Πετρίλο θα γίνει η πρώτη τρανς αθλήτρια που θα συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, μετά την επιλογή της σπρίντερ με προβλήματα όρασης να εκπροσωπήσει την Ιταλία στα 200 και 400 μέτρα γυναικών.
Σε ηλικία 14 ετών η Πετρίλο διαγνώστηκε με σύνδρομο Stargardt, με τις οπτικές ικανότητες της σπρίντερ να περιορίζονται στο 1/50 του φυσιολογικού εύρους. Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της το πέρασε ως άνδρας, μέχρι το 2017, όταν έκανε το come out στη σύζυγό του, με την οποία έχει αποκτήσει έναν γιο.
Δυο χρόνια αργότερα, άρχισε την ορμονοθεραπεία και το 2020 έκανε το όνειρό της πραγματικότητα, καθώς για πρώτη φορά έλαβε μέρος σε αγώνες ως γυναίκα.
newsit.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.