Άρεσε η Λαμία στο Κλ. Βικελίδης /Διπλό με αριστούργημα του Μέκιτς (Βίντεο)

Η Λαμία κέρδισε τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» με 0-1 στο τελευταίο τεστ των δύο ομάδων πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος και έδειξε ότι είναι σε καλό δρόμο ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος.

Lamianow.gr
4 Min Read

-Σκόρερ του μοναδικού τέρματος ο Μέκιτς.
Ανεπίσημο ντεμπούτο για Ρινγκ και Μπίκοφ!

Με νίκη ολοκλήρωσε τα φιλικά της προετοιμασίας του ο ΠΑΣ Λαμία, απέναντι σε έναν Άρη που δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα στους κυανόλευκους.

Τελευταίο φιλικό και πρόβα τζενεράλε για τον ΠΑΣ Λαμία με τους παίκτες του Μαρίνου Σατσιά να δείχνουν βελτιωμένη εικόνα σε ακόμη ένα παιχνίδι παρά τις αρκετές απουσίες. Εκτός αποστολής οι τραυματίες Σάντμπεργκ, Βιτλής, Δοϊρανλής και Φουρτάδο.

Η Λαμία είχε εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο βασιζόμενη στην κυριαρχία στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τους Νούνιες, Μέκιτς και μάλιστα ο τελευταίος σκόραρε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης το οποίο ήταν εκπληκτικό σε εκτέλεση.

Το αριστούργημα του Μέκιτς

Η Λαμία έδωσε ουσία στην ανωτερότητά του με αριστοτεχνικό τρόπο καθώς στο 28ο λεπτό ο Νεντίμ Μέκιτς σημείωσε υπέροχο γκολ με φαλτσαριστό σουτ (περίπου) από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής (0-1). Η εικόνα του Άρη παρέμεινε κακή καθώς η τριάδα στον άξονα (Βέλεθ, Πάρντο, Μόντσου) ήταν εκτός παιχνιδιού, οι δε Λορόν Μορόν, Γιάννης Φετφατζίδης έχασαν όλες τις προσωπικές μονομαχίες και η δημιουργία προϋποθέσεων παρέμεινε εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η πρώτη και μοναδική στιγμή για τον Άρη στο πρώτο ημίχρονο ήταν ένα ευθύβολο σουτ του Μόντσου εκτός περιοχής (45’) μετά από εκτέλεση κόρνερ!

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Πολλές αλλαγές, ίδια εικόνα

Με τη χρησιμοποίηση του Μανού Γκαρθία στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Άκης Μάντζιος επιδίωξε την καλύτερη κυκλοφορία μπάλας, μη βλέποντας όμως ουσιαστική αλλαγή πέρασε στο παιχνίδι και τον Ζαν Ζουλ «στέλνοντας» τον Βέλεθ στο κέντρο της άμυνας. Οι «κίτρινοι» υπέπεσαν σε αρκετά ατομικά λάθη στο πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου μέρους τα οποία δεν αξιοποιήθηκαν από τη Λαμία ενώ οι δε γηπεδούχοι είχαν μια τελική με τον Φραν Βέλεθ. Σε φρεσκάρισμα προχώρησε και ο Μαρίνος Σατσιάς ο οποίος είχε την ομάδα του να αγγίζει το δεύτερο γκολ στο 62’ έπειτα από νέο ατομικό λάθος του Μπράμπετς αλλά ο Κυριαζής νίκησε τον Λέικ στο τετ α τετ.

Φεράρι και Σαβέριο τον έκαναν πιο δημιουργικό

Η είσοδος του Φράνκο Φεράρι στο γήπεδο έκανε τον Άρη πιο δημιουργικό στην αριστερή πλευρά από την αριστερή πλευρά. Στο 71’ ο Αργεντίνος δημιούργησε για τον Λορέν Μορόν στην πρώτη φορά που οι «κίτρινοι» κυκλοφόρησαν γρήγορα την μπάλα στο δεύτερο ημίχρονο αλλά ο Ισπανός ήταν άστοχος στην τελική προσπάθεια. Τέσσερα λεπτά αργότερα – και πάλι από έξυπνη κίνηση του Φεράρι – ο Ζαμόρα… έπιασε αέρα εντός της περιοχής ενώ το σουτ του Κλέιτον Ντιαντί βρήκε στα σώματα. Ο νεαρός Σενεγαλέζος έδωσε ενέργεια στη δεξιά πλευρά και είχε μια δεύτερη τελική στο 84ο λεπτό αλλά και μια ακόμη στο 88’ με σουτ εκτός περιοχής.

Οι «κίτρινοι» έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης στα τελευταία λεπτά με τις ευκαιρίες με τους Σαβέριο και Ζαμόρα, αλλά δεν το βρήκαν κι έμεινε το 0-1 για τη Λαμία η οποία παρουσίασε πολύ καλά στοιχεία, συμπαγή άμυνα ενώ ήταν απειλητική στην κόντρα, φανερώνοντας μας εν πολλοίς την αγωνιστική της προσέγγιση και για το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Παναιτωλικό την Δευτέρα 19/08.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κυριαζής, Βέλεθ, Ροζ (53’ Ζουλ), Μπράμπετς, Μοντόγια (53΄Φεράρι), Μάγιο (75’ Φατόρε), Πάρντο (46’ Μανού Γκαρθία), Μόντσου (68’ Ντιαντί), Φετφατζίδης (46’ Σαβέριο), Μορόν (75’ Σουλεϊμάνοφ), Ζαμόρα

Λαμία (Μαρίνος Σατσιάς): Κόστιτς (60’ Ρατόν), Ντεντάκης (46’ Γυφτομήτρος), Αντράντε, Γιανούτσος (75’ Ρινγκ), Σαραμαντάς (60’ Λέικ), Κορνέζος (68’ Νικολόπουλος), Νούνιες (80’ Καψάλης), Αθανασακόπουλος (60’ Τερεζίου), Μέκιτς (68’ Μπίκοφ), Σαλιού(60’ Τσιάκας), Βλαχομήτρος (75’ Σιμόνι).

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *