Λαμία: Το “σαφάρι” των φοιτητών για διαμέρισμα – Μεγάλη ζήτηση, λίγα τα σπίτια – Που κυμαίνονται οι τιμές, τι να προσέξετε (Aud)

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Tags: Add a Comment
4 Min Read

Τα αποτελέσματα βγήκαν, οι βάσεις ανακοινώθηκαν και μετά την χαρά της επιτυχίας τι;

-Advertisement-

Το “σαφάρι” ξεκινά

Μετά τους πανηγυρισμούς ακολουθεί η αγχώδης διαδικασία της φοιτητικής στέγης, σε μια πόλη συνήθως άγνωστη τόσο για τον φοιτητή όσο και για την οικογένεια του. Μια διαδικασία που θυμίζει “σαφάρι”…

Μέσα στην οικονομική δυσπραγία που μαστίζει την πλειοψηφία των οικογενειών στη χώρα μας, η αναζήτηση του σπιτιού δεν είναι ο μόνος πονοκέφαλος. Οι τιμές των ενοικίων στις μεγάλες πόλεις ζαλίζουν, στην Λαμία ευτυχώς συγκρατούνται σε τιμές που είναι πολύ πιο ελκυστικές για τους ενοικιαστές.

Μεγάλη ζήτηση – λίγα τα διαμερίσματα

“Το πρόβλημα όμως είναι, ότι ενώ υπάρχει μεγάλη ζήτηση, δεν υπάρχουν πολλά διαθέσιμα διαμερίσματα. Τα τελευταία αρκετά χρόνια η κατασκευή νέων κατοικιών εκμηδενίστηκε με αποτέλεσμα, η εξεύρεση σπιτιού για τους φοιτητές να χρειάζεται και υπομονή αλλά και επιμονή” εξηγεί μιλώντας στον LamiaPolis 87,7 η ιδιοκτήτρια μεσιτικού γραφείου Μαρία Πετεινού.

- Advertisement -

Τι ψάχνουν οι ενοικιαστές – Που κυμαίνονται τα ενοίκια

Όσο για τις προτιμήσεις; Οι περισσότεροι αναζητούν διαμέρισμα μικρό και επιπλωμένο γύρω από το κέντρο. Όσο περισσότερο απομακρυνόμαστε από το κέντρο της πόλης, τόσο μειώνεται και το ενδιαφέρον των ενοικιαστών, σημειώνει επίσης η κ. Πετεινού.

-Advertisement-
=Advertisement=

Οι τιμές για ένα διαμέρισμα 40-50 τετραγωνικών μέτρων (δυάρι) κυμαίνεται από 250 έως 350 ευρώ

Για λιγότερα τετραγωνικά (studio – γκαρσονιέρα) από 170 έως 200 ευρώ

Όσο βέβαια απομακρυνόμαστε από το κέντρο οι τιμές των ενοικίων είναι ελαφρώς οικονομικότερες.

Ακούστε το απόσπασμα της συνέντευξης με την Μαρία Πετεινού

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Τι πρέπει να προσέξετε – Οδηγίες προς γονείς και φοιτητές

  • Μην βιάζεστε. Δεν χρειάζεται να μισθώσετε κατοικία από την πρώτη στιγμή γιατί από το άγχος της γρήγορης αναζήτησης δεν θα κάνετε ούτε την καλύτερη ούτε την πιο συμφέρουσα επιλογή.
  • Ενημερωθείτε αν η Σχολή που περάσατε λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στα Γαλανέικα ή στο άλλο άκρο της πόλης στις εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ.
  • Αν σας ζητήσουν μίσθωμα που υπερβαίνει τα οικονομικά σας, μην σπεύσετε να συμφωνήσετε. Με λίγη αναζήτηση ακόμη θα βρείτε οικονομικότερο.
  • Δεν υπάρχει περιορισμός ούτε ως προς το ποσό της εγγύησης, ούτε ως προς τον αριθμό των προκαταβαλλομένων μισθωμάτων.
  • Οργανώστε τη συγκατοίκησή σας με άλλους γνωστούς σας φοιτητές/τριες, σε δυάρια, τριάρια και γενικά μεγάλα διαμερίσματα, τα οποία πάντοτε ενοικιάζονται πολύ φτηνότερα από τα μικρότερα. Το φοιτητικό επίδομα ενοικίου για συγκατοίκηση είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το απλό επίδομα. Εκτός του ενοικίου, μοιράζεστε και τους λογαριασμούς.
  • Ελέγξτε προσεκτικά το σπίτι και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Φροντίστε να το δείτε με το φως της ημέρας και όχι βραδινές ώρες.
  • Συμπληρώστε και υπογράψτε έγγραφο μισθωτήριο, τόσο σεις όσο και ο ενδιαφερόμενος γονέας σας, αλλά προσοχή, μην καταβάλετε ποτέ μισθώματα ή προκαταβολές αν δεν βεβαιωθείτε ότι αυτός που σας τα ζητά είναι πράγματι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που νοικιάζετε.
  • Απευθυνθείτε σε επαγγελματίες μεσίτες ώστε να μην έρχεστε άσκοπα στην πόλη. Ο μεσίτης θα επικοινωνήσει μαζί σας αφού έχει εντοπίσει σπίτια που είναι στα μέτρα σας, γλυτώνοντας σας από την ταλαιπωρία της τυφλής αναζήτησης.

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *