Airbnb: Κινέζος άφησε φέσι 3.500 ευρώ σε ιδιοκτήτη ακινήτου για τηλεφωνικές κλήσεις που έκανε

Lamianow.gr
3 Min Read

Ο Κινέζος νοίκιασε μέσω Airbnb το ακίνητο που ήθελε και έφυγε σαν κύριος. Ο ιδιοκτήτης διαπίστωσε τα δυσάρεστα λίγες μέρες μετά, όταν έφτασε ο λογαριασμός τηλεφώνου.

Ο Κινέζος νοίκιασε το ακίνητο μέσω Airbnb και όταν μετά από μία εβδομάδα αποχώρησε, τίποτα δεν έκανε τον ιδιοκτήτη να βάλει στο μυαλό του, τα όσα επρόκειτο να ακολουθήσουν. Ο ενοικιαστής συνέδεσε ένα σταθερό τηλέφωνο στο router του σπιτιού και τηλεφωνούσε παράνομα στην Κίνα για μια εβδομάδα, αφήνοντας τον λογαριασμό στον ανυποψίαστο ιδιοκτήτη. Η χρέωση ήρθε στον ιδιοκτήτη όταν ο Κινέζος είχε ήδη γίνει καπνός.

Το περιστατικό δεν είναι το μοναδικό στη χώρα. Τουρίστες από την Ιαπωνία. την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, τα Αραβικά Εμιράτα κλπ καταφθάνουν στην Ελλάδα με σταθερά τηλέφωνα στις βαλίτσες τους. Πηγαινουν στο Airbnb της αρεσκείας τους συνδέουν την τηλεφωνική συσκευή, είτε μέσω splitter ειτε απευθείας στο router, και αρχίζουν τα τηλέφωνα στο εξωτερικό μέσω της σταθερής τηλεφωνίας.

Και όλα αυτά έν άγνοια των ιδιοκτητών και των όρων της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Τα, δε, φέσια που αφήνουν στους ιδιοκτήτες εξαρτώνται από την περίοδο διαμονής και μπορεί να ξεκινούν από κάποιες εκατοντάδες και να φθάνουν μέχρι και πολλές χιλιάδες ευρώ.

Στην Ελλάδα, δημοφιλείς προορισμοί για διαμερίσματα που ενοικιάζονται μέσω Airbnb είναι το Χαλάνδρι και το Μαρούσι, καθώς και θαυμάσιοι παραθαλάσσιοι προορισμοί όπως η Δονούσα, η Βασιλική και το Σχίσμα Ελούντας.

Τάσεις στους προορισμούς στην Ελλάδα

  1. Δονούσα
  2. Χαλάνδρι
  3. Βασιλική
  4. Σχίσμα Ελούντας
  5. Μαρούσι
  6. Λειψοί
  7. Ασπροβάλτα
  8. Αντίπαρος
  9. Μακρύς Γιαλός
  10. Λαγανάς 

Οι επισκέπτες αναζητούν διαμονή και εμπειρίες με βάση το παιχνίδι

Με τις αναζητήσεις για την κατηγορία Play να αυξάνονται κατά 214% αυτό το καλοκαίρι, οι Έλληνες επισκέπτες αναζητούν διαμονές που αποτελούν από μόνες τους εμπειρίες. Η κατηγορία Play περιλαμβάνει καταχωρίσεις με επιλογές γεμάτες διασκέδαση που ξεπερνούν τις τυπικές παροχές, όπως γήπεδα μπάσκετ, αίθουσες παιχνιδιών, τραμπολίνα, νεροτσουλήθρες και άλλα.

Το 64% των Ελλήνων επισκεπτών λέει ότι τα ταξίδια μέσω Airbnb παρέχουν μια πιο στενή σύνδεση με την τοπική κουλτούρα από τη διαμονή σε ξενοδοχείο ή θέρετρο. Τα Airbnb δεν βρίσκονται μόνο σε πιο αυθεντικές γειτονιές, αλλά πολλές από τις διαμονές στην πλατφόρμα έχουν απίστευτο χαρακτήρα, προσφέροντας μια γεύση από τις τοπικές γεύσεις και πάθη.

newsit.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *