Ο διεθνής ποδηλατικός γύρος πέρασε από τη Λαμία (φωτό)

Mια παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωση που φέρνει την χώρα στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος

Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της διεθνούς αγωνιστικής ποδηλασίας, με την αναβίωση του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας έπειτα από 10 χρόνια. Ο αγώνας έχει ενταχθεί αναβαθμισμένος στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UCI) για το 2022, με τη συμμετοχή 147 αστέρων του αθλήματος από 19 επαγγελματικές και 2 εθνικές ομάδες. Πρόκειται για μία παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωση που επέστρεψε στην Ελλάδα, με στόχο να αναδείξει το απαιτητικό άθλημα της ποδηλασίας και φυσικά να προβάλει τις ομορφιές της χώρας.

Σήμερα είναι η 3η μέρα του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας με αφετηρία τους Δελφούς και τερματισμό το Δημοτικό Στάδιο της Καρδίτσας.

Οι αθλητές πέρασαν σήμερα από τη νότια πλευρά της Λαμίας και συνέχισαν προς  Λιανοκλάδι, Τρίλοφο, Καλλιφώνι  για να τερματίσουν στην Καρδίτσα.

Ο φετινός αγώνας έχει ενταχθεί αναβαθμισμένος στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UCI) για το 2022, με τη συμμετοχή 147 αστέρων του αθλήματος από 19 επαγγελματικές και 2 εθνικές ομάδες.

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος, που επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία, είναι ένα πολύ μεγάλο αθλητικό, τουριστικό, ψυχαγωγικό αλλά και εκπαιδευτικό γεγονός που προβάλει με τον καλύτερο τρόπο τη χώρα και τις φυσικές ομορφιές της. Η Κρήτη, η Αττική, η Στερεά Ελλάδα, η Θεσσαλία και η Ήπειρος είναι χαρακτηριστικοί τουριστικοί προορισμοί, οι οποίοι ενισχύονται όχι μόνο από τους ποδηλατικούς αγώνες, αλλά και από τις παράλληλες δράσεις που θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια των πέντε αγωνιστικών ημερών. Ο ποδηλατικός γύρος έχει ως στόχο να αναπτύξει το άθλημα της ποδηλασίας στην Ελλάδα και να συμβάλει στη δημιουργία μιας σύγχρονης ποδηλατικής κουλτούρας στους πολίτες που περνάει και μέσα από τους κανόνες οδικής ασφάλειας.


 

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version