Δάφνη: Στον ανακριτή ο συζυγοκτόνος – Πήγαν να τον… λιντσάρουν συγγενείς της νεκρής

Lamianow.gr Add a Comment
3 Min Read

Επεισοδιακή ήταν η άφιξη του συζυγοκτόνου της Δάφνης στην Ευελπίδων το πρωί της Τρίτης (03.08.2021).

Ο 41χρονος έφτασε στα δικαστήρια λίγο πριν από τις 9 το πρωί, όπου του επιτέθηκαν περίπου δέκα συγγενείς της αδικοχαμένης 31χρονης, με μπουνιές και κλωτσιές, πριν προλάβουν να τον φυγαδεύσουν οι αστυνομικοί.

Ο συζυγοκτόνος απολογείται ενώπιον του 12ου τακτικού ανακριτή, για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.  Επιπλέον, σε βάρος του 40χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοφορίας-οπλοχρησίας.

Ο δράστης ομολόγησε το έγκλημα του προανακριτικά και ήταν εκείνος που ενημέρωσε την αστυνομία για την αποτρόπαια πράξη του.

Το πλέον σοκαριστικό που προκύπτει από τα όσα είπε στους αστυνομικούς είναι ότι η γυναίκα αρκετά συχνά κλειδωνόταν μέσα στα δωμάτια του σπιτιού γιατί τον φοβόταν. Εκείνος, μάλιστα μετά από παρότρυνση, όπως ισχυρίζεται, τρίτου προσώπου, πήρε όλα τα κλειδιά από τις εσωτερικές πόρτες του σπιτιού, ακριβώς για να μην μπορεί η γυναίκα να κλειδωθεί και να ξεφύγει από αυτόν. Χαρακτηριστικά, αναφέρει σε κάποιο άλλο σημείο: «Η πόρτα ήταν ξεκλείδωτη, καθώς είχα βγάλει τα κλειδιά από τις πόρτες για να μην μπορεί να ξανακλειδωθεί μέσα»

Οι αστυνομικοί άκουγαν τις φωνές

Εν τω μεταξύ, πολύ συχνούς τσακωμούς ανάμεσα στο ζευγάρι και ένταση την τελευταία διετία, περιέγραψε η γειτόνισσα της 31χρονης που δολοφονήθηκε άγρια από τον σύζυγό της στην περιοχή της Δάφνης, της οποίας η καταγγελία στην αστυνομία για ενδοοικογενειακή βία αγνοήθηκε.

Η Σύλβια Μουρούτη μίλησε χθες στο OPEN και περιέγραψε τα επεισόδια ανάμεσα στο ζευγάρι, ενώ αναφέρθηκε και στην ημέρα που κάλεσε την αστυνομία για να καταγγείλει ενδοοικογενειακή βία. Σύμφωνα με όσα ανέφερε η ίδια μέσω των social media, οι αστυνομικοί, αν και έφτασαν στο σημείο μετά την καταγγελία της, αγνόησαν το περιστατικό και έφυγαν χωρίς να επιχειρήσουν να ανέβουν στο σπίτι.

«Πρακτικά υπήρχαν πάρα πολλοί τσακωμοί. Γενικότερα υπήρχε ένταση στο σπίτι τα δύο τελευταία έτη. Άκουσα πολύ θόρυβο, πολύ ξύλο και επειδή την άκουσα να ζητάει βοήθεια κάλεσα την Άμεση Δράση. Από το τηλεφωνικό κέντρο μου είπαν ότι το περιπολικό θα έρθει σε 25 λεπτά. Ωστόσο επειδή η ένταση του τσακωμού ήταν μεγάλη, ζήτησα από την τηλεφωνήτρια να ακούσει από το δικό μου τηλέφωνο τι γινόταν στο διπλανό σπίτι. Απευθείας μου είπαν να δώσω τα στοιχεία και ότι έρχονται άμεσα», είπε η Σύλβια Μουρούτη.

Μέσα στα επόμενα λεπτά οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, ωστόσο έφυγαν χωρίς να επέμβουν. «Οι αστυνομικοί άνοιξαν τα παράθυρο και έφυγαν. Βγήκα στο μπαλκόνι και περίμενα μήπως χτυπήσουν το θυροτηλέφωνο να τους ανοίξω. Στην αρχή πίστεψα ότι θα έκαναν μια γύρα στην περιοχή γιατί ενοχλούσε το αυτοκίνητο. Διαψεύστηκα, δυστυχώς όμως. Αυτοί έφυγαν χωρίς να ανέβουν στο σπίτι», τόνισε η γειτόνισσα της άτυχης 31χρονης.

protothema.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version