Λαμία: Ταξίδι στην ιστορία μέσω… webex για τους μαθητές του 16ου και του 18ου Δημοτικού Σχολείου

LamiaNow News Add a Comment
2 Min Read

Με ένα ταξίδι στο χθες, μέσα από την αφήγηση αλλά και τις τέχνες, οι μαθητές δύο σχολείων της πόλης μας, “μεταφέρθηκαν” μέσω  μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας webex, στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

Ο κοινός διαδικτυακός εορτασμός διοργανώθηκε από τα 16ο & 18ο Δημοτικά Σχολεία Λαμίας, για τα 200 χρόνια ελευθερίας 1821-2021.

Τα δύο όμορα 18ο και 16ο Δημοτικά Σχολεία Λαμίας τίμησαν την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, με κοινή διαδικτυακή εκδήλωση μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας webex, την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021 στις 14:00, με θέμα «Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 μέσα από την τέχνη».

Η Διευθύντρια του 16ου Δημ. Σχ. Λαμίας κ. Καρανικόλα Ευσταθία, ο Διευθυντής του 18ου Δημ. Σχ. Λαμίας κ. Σκαφίδας Γεώργιος και οι δύο Σύλλογοι Διδασκόντων, στα πλαίσια συνεργασίας που συνδέει τα δύο σχολεία από το παρελθόν, αποφάσισαν να τιμήσουν την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας, με κοινή εκδήλωση που παρουσίασε στους μαθητές/τριες ο εκπαιδευτικός Μουσικής κ. Βεργιόγλου Επαμεινώνδας, ο οποίος υπηρετεί και στα δύο σχολεία. Επιθυμία και ευχή όλων είναι να ενισχυθούν οι κοινές εκπαιδευτικές δράσεις δια ζώσης, όταν επανέλθει η κανονικότητα, οι οποίες καλλιεργούν στους μαθητές/τριες και στην τοπική κοινότητα το πνεύμα της φιλικής προσέγγισης και συνεργασίας.

Το επετειακό αφιέρωμα περιελάμβανε:

1. Ιστορική αναδρομή των γεγονότων και παρουσίαση των προσώπων που πρωτοστάτησαν στον απελευθερωτικό αγώνα.

2. Η Ελληνική Επανάσταση αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς Έλληνες και ξένους ζωγράφους του 19ου αιώνα. Αναφορά στην ιστορική ζωγραφική και τις προσωπογραφίες των αγωνιστών, έργα τα οποία αποτελούν τεκμήριο των γεγονότων.

3. Τραγούδια σχετικά με τα γεγονότα και τα πρόσωπα του αγώνα για την ελευθερία.

Νιώθουμε υπερήφανοι για τους ηρωικούς αγώνες των προγόνων μας!

Νιώθουμε υπερήφανοι για τον εορτασμό των 200 ετών ελεύθερης Ελλάδας!

TAGGED:
Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version