Σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκιδικής ένας 57χρονος που κατηγορείται για τη σεξουαλική παρενόχληση την ανήλικη κόρη του καλύτερου φίλου του.
Η σεξουαλική παρενόχληση, σημειώθηκε τον Αύγουστο 2019 στη Χαλκιδική, όταν το 13χρονο -τότε- κορίτσι ήταν στη θάλασσα με τους γονείς της καθώς και μέλη της οικογένειας του κατηγορούμενου.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 57χρονος φέρεται να προχώρησε σε άσεμνα αγγίγματα σε βάρος της και η ανήλικη κατήγγειλε αμέσως το συμβάν.
Η νεαρή κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου τα όσα συνταρακτικά βίωσε εκείνη την ημέρα, ενώ ο κατηγορούμενος δεν παρέστη στη δίκη και μέσω του δικηγόρου του αρνήθηκε την κατηγορία. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, επιβάλλοντάς του την παραπάνω ποινή.
Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών -και για το αδίκημα της παράνομης βίας, για το οποίο τελικά αθωώθηκε.
«Είναι μία σημαντική ημέρα για τη δικαιοσύνη και μία δικαίωση για αυτό το κορίτσι και όσα πέρασε σε τόσο μικρή ηλικία», είπε στη Voria.gr ο συνήγορος προς υποστήριξη της κατηγορίας, Στάθης Κόλιας.
newsit.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.