Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου στο ενετικό λιμάνι της πόλης.
Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου θεωρείται από τις μεγαλύτερες ναυμαχίες όλων εποχών, τόσο για τον αριθμό των σκαφών που ενεπλάκησαν, όσο και για την τακτική που εφαρμόστηκε. Έλαβε χώρα στις 7 Οκτωβρίου 1571 στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπάκτου (τότε Λεπάντο), με αντιπάλους τα χριστιανικά κράτη της Δύσης και την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Έληξε την ίδια μέρα, με θριαμβευτική επικράτηση των Δυτικών. «…ήταν η πιο μεγαλόπρεπη στιγμή που γνώρισαν οι περασμένοι ή τούτοι οι σημερινοί καιροί, ή που θα δούνε οι μελλούμενοι…» έγραψε ο συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ ντε Θερβάντες που συμμετείχε στη ναυμαχία.
Η εφετινή παρουσίαση καθήλωσε τον κόσμο και τα πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό της Ναυπάκτου.
Video/Φωτογραφίες: nafpaktianews.gr
Αφήστε μια απάντηση
Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] για την άμεση αφαίρεσή του.

Εμείς εδώ στην Λαμία, πότε θα τιμήσουμε όπως οι παλιοί, τον Αθανάσιο Διάκο με τα λεγόμενα ¨ΔΙΑΚΑΙΑ¨ ???
Στο Στάδιο της Πόλης τώρα ΔΑΚ, γίνονταν εκδηλώσεις & αναπαράσταση της μάχης μέχρι το 1981,82…
Αν θέλουμε & εμείς να ανέβουμε εθνικά & πολιτιστικά, εύκολο είναι…