Πόσες ώρες μπορεί να κοιμηθεί συνεχόμενα ένας άνθρωπος

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Αν νιώθετε ότι τον να κοιμάστε 10-12 ώρες είναι πάρα πολλές, τότε σίγουρα δεν ξέρετε τα αποτελέσματα έρευνας για τον ύπνο του ανθρώπου.

-Advertisement-

Σύμφωνα με τους ειδικούς ένας άνθρωπος μπορεί να κοιμηθεί συνεχόμενα όχι μόνο για ώρες, αλλά και για μέρες, αν μείνει σε σκοτάδι και δεν τον ξυπνήσει φως ή κάποιος άλλος παράγοντας.

Η μελέτη που έγινε, μεταξύ άλλων περιέχει ευρήματα από ένα πείραμα που έγινε το 1965 και στο οποίο συμμετείχαν οι ερευνητές Josie Laures και Antoine Senni οι οποίοι συμφώνησαν και δέχτηκαν να συμμετέχουν στην έρευνα για τον έλεγχο των επιπτώσεων της μοναξιάς και της απομόνωσης στο ανθρώπινο σώμα. Το πείραμα περιελάμβανε την απομόνωση σε μια σκοτεινή σπηλιά για μήνες χωρίς ρολόι, κάτι ιδιαίτερα δύσκολο, αλλά με άκρως εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Η Laures έμεινε στη σπηλιά για 88 μέρες, ενώ ο Senni περισσότερο, δηλαδή για 126 μέρες, κάνοντας όμως και οι δύο ρεκόρ στην απομόνωση όσον αφορά το ανδρικό και το γυναικείο φύλο.

- Advertisement -

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο Senni κοιμήθηκε για 30 συνεχόμενες ώρες, ενώ στην πραγματικότητα νόμιζε πως είχε ξαπλώσει για έναν γρήγορο υπνάκο. Η Laures βγήκε από τη σπηλιά στις 12 Μαρτίου του 1965, αλλά νόμιζε ότι ήταν 25 Φεβρουαρίου, έχοντας χάσει τις μέρες, ενώ ο Senni βγήκε από τη σπηλιά στις 5 Απριλίου, αλλά νόμιζε ότι ήταν 4 Φεβρουαρίου. Κοιμόταν πολλές φορές για μέρες, αλλά δεν μπορούσε να το καταλάβει όταν ξυπνούσε. Νόμιζε ότι κοιμόταν απλά λίγες ώρες!

Κοα δυο τους έχασαν εβδομάδες, όχι απλά μέρες, αφού αφέθηκαν στο σκοτάδι και την απομόνωση για τόσο καιρό. Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν επίσης ότι η στέρηση ύπνου μπορεί να σας κάνει να χάσετε την αίσθηση του χρόνου.

Όσον αφορά τη διάρκεια του ύπνου, αν κάποιος απομονωθεί στο σκοτάδι, χωρίς διέγερση, μπορεί να κοιμηθεί συνεχόμενα χωρίς να ξυπνήσει καθόλου για 28 ώρες.

Newsbeast

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *