Στο δελτίο ειδήσεων του Lamia Polis 87.7, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πυροσβεστών Δημήτρης Γιαννολόπουλος άσκησε σκληρή κριτική στην Πολιτεία, καταγγέλλοντας σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα ατομικής προστασίας και άνιση καταβολή επιδομάτων.
Όπως ανέφερε, οι πυροσβέστες εδώ και δύο μήνες βρίσκονται σε συνεχή επιχειρησιακή ετοιμότητα, με βάρδιες 24 ωρών και μόλις μία ημέρα ανάπαυσης, προκειμένου να ανταποκριθούν στον αυξημένο αριθμό πυρκαγιών σε όλη τη χώρα.

«Δουλεύουμε στο όριο για να προστατεύσουμε ζωές και περιουσίες. Η κοινωνία το αναγνωρίζει, αλλά η Πολιτεία όχι», τόνισε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον κ. Γιαννολόπουλο, πάνω από 4.000 οργανικές θέσεις μόνιμων πυροσβεστών παραμένουν κενές, ενώ ακόμη και οι διοικητικές υπηρεσίες επιχειρούν στην πρώτη γραμμή λόγω έλλειψης προσωπικού.
Παράλληλα, το 60% του προσωπικού δεν λαμβάνει το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, παρότι εκτελεί τα ίδια ακριβώς καθήκοντα με όσους το λαμβάνουν.
«Δεν ζητάμε να κοπεί από άλλους, ζητάμε να το πάρουν όλοι. Μιλάμε για ισονομία και ισότητα μέσα στο ίδιο Σώμα», επεσήμανε.
Ο πρόεδρος της ΠΕΠ υπογράμμισε και το ζήτημα της υγείας και ασφάλειας:
«Αναπνέουμε τοξικά μικροσωματίδια από τις φωτιές, χωρίς επαρκή προστασία. Αν αυτό δεν είναι επικίνδυνο και ανθυγιεινό επάγγελμα, τότε τι είναι;»
Αναφερόμενος στις υπερωρίες, εξήγησε ότι οι πυροσβέστες δεν πληρώνονται για την επιπλέον εργασία τους, αλλά λαμβάνουν ρεπό – τα οποία συχνά δεν δίνονται ποτέ, λόγω έλλειψης προσωπικού και συνεχών επιχειρησιακών αναγκών.
Τέλος, προανήγγειλε ότι, εάν η Πολιτεία δεν προχωρήσει σε άμεση λύση, μετά τον Σεπτέμβριο θα υπάρξουν κινητοποιήσεις:
«Αν δεν κατεβούμε στον δρόμο, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Η κοινωνία είναι μαζί μας και ξέρει ότι ό,τι και να γίνει, εμείς θα είμαστε εκεί για να την προστατεύσουμε».
Αφήστε μια απάντηση
Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] για την άμεση αφαίρεσή του.

Προτεραιότητα έχουν οι υπάλληλοι της Βουλής!!!!!!!