Ενα νεύμα που έγραψε ιστορία, ήταν αυτό που έκανε πριν από 30 χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου στην Δήμητρα Λιάνη, καθώς κατέβαιναν από το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, επιστρέφοντας από το Λονδίνο.
Το ημερολόγιο έγραφε 22 Οκτωβρίου του 1988 όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου έτυχε αποθεωτικής υποδοχής από δεκάδες χιλιάδες Αθηναίους στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, επιστρέφοντας από το Λονδίνο, όπου είχε υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς στο νοσοκομείο Χέρφιλντ, από τον διάσημο καρδιοχειρουργό Μαγκντί Γιακούμπ.
Τότε γράφτηκε η ιστορία του πιο διάσημου νεύματος. Στα… μισά της σκάλας του αεροπλάνου που κατέβαινε, ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ και τρεις φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας κοντοστάθηκε, γύρισε και με ένα νεύμα του προς τη Δήμητρα Λιάνη, της ζήτησε να τον ακολουθήσει, επισημοποιώντας με τον τρόπο αυτό τη σχέση τους. Μάλιστα το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί αποθέωσε και τους δύο.
Η στιγμή που ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ κάνει το νεύμα στην Δήμητρα Λιάνη
Ο Ανδρέας Παπανδρέου βγαίνει από το αεροπλάνο και γνωρίζει την αποθέωση

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.