«1968»: «Έρχεται» η ταινία του Τάσου Μπουλμέτη για το έπος της ΑΕΚ

lamianow Add a Comment
1 Min Read

Στις 25 Ιανουαρίου αναμένεται να προβληθεί στους κινηματογράφους το «1968», η νέα ταινία του Τάσου Μπουλμέτη, εμπνευσμένη από τον επικό αγώνα της ΑΕΚ με τη Σλάβια Πράγας, πριν από 49 χρόνια.

Την Πέμπτη δόθηκε στη δημοσιότητα και το σχετικό τρέιλερ, καθώς πλέον ολοκληρώθηκε και το μοντάζ της ταινίας, παραγωγοί της οποίας είναι η ΚΑΕ ΑΕΚ και ο πρόεδρος της, Μάκης Αγγελόπουλος.

Ο Τάσος Μπουλμέτης, σκηνοθέτης της «Πολίτικης Κουζίνας» και του «Νοτιά», επιστρατεύει ένα πλούσιο και ταλαντούχο καστ για να αποκαλύψει το συναρπαστικό παρασκήνιο πίσω από το άπιαστο όνειρο που έγινε πραγματικότητα: την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων από την ΑΕΚ.

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο Γιώργος Μητσικώστας, η Βασιλική Τρουφάκου, ο Ορφέας Αυγουστίδης, ο Στέλιος Μάινας, μεταξύ άλλων, ενσαρκώνουν καθημερινές ιστορίες σε μια χρονιά που σημαδεύτηκε από καθοριστικές αλλαγές σε όλον τον πλανήτη. Μια χρονιά, το 1968, όταν η νίκη της ΑΕΚ ανακήρυξε για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού την Ελλάδα κυπελλούχο Ευρώπης.

Μέσα σε μία λαμπερή νύχτα, ξετυλίγεται μια ιστορία εθνικής ανάτασης, με επίκεντρο τον θρυλικό αγώνα στο Καλλιμάρμαρο που παρακολούθησε ολόκληρη η Ελλάδα από το ραδιόφωνο και πάνω από 80.000 άνθρωποι από κοντά.

πηγη-naftemporiki.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version