196 νέοι Ειρηνοδίκες για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Δήμητρα Γιωτίδου
By Δήμητρα Γιωτίδου Add a Comment
2 Min Read

Εκατόν ενενήντα έξι νέοι Ειρηνοδίκες που προσελήφθησαν από την περασμένη Παρασκευή μέσω διαγωνισμού, πιάνουν αμέσως δουλειά στα Ειρηνοδικεία της χώρας ώστε να συνδράμουν τους συναδέρφους τους στις χιλιάδες αιτήσεις που έχουν κατατεθεί βάσει του νόμου Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

-Advertisement-

Παράλληλα δημιουργήθηκε «Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους», δηλαδή ειδική γραμματεία διαχείρισης κόκκινων δανείων.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την ανακοίνωση του πίνακα προσληφθέντων και την αύξηση του αριθμού των Ειρηνοδικών κατά 196, όσοι δανειολήπτες έχουν υποβάλλει αίτηση στα Ειρηνοδικεία για να υπαχθούν στο νόμο Κατσέλη και έχουν λάβει δικάσιμο μετά το 2020, μπορούν τώρα ζητήσουν με αίτηση τους, συντομότερη δικάσιμο.

Ο αριθμός των αιτήσεων στα Ειρηνοδικεία για υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη, ξεπερνά τις 160.000 και οι αιτήσεις έχουν προσδιοριστεί σε βάθος χρόνου που ξεπερνά το 2030.

- Advertisement -

Στον τελικό πίνακα, με τη σειρά της βαθμολογίας, συμμετείχαν 1.238 υποψήφιοι και όσοι δεν πέτυχαν – πέραν των 196 επιτυχόντων Ειρηνοδικών – θα καλύψουν πιθανά κενά που θα δημιουργηθούν (μη αποδοχή διορισμού, κ.λπ.).

Έτσι σήμερα αναμένεται να γίνει η κλήρωση κατάταξης των ισοψηφησάντων Ειρηνοδικών στον επίμαχο διαγωνισμό.

-Advertisement-

Παράλληλα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος το οποίο καθορίζει τις αρμοδιότητες και την οργάνωση της Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος, η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους είναι αυτοτελής δημόσια υπηρεσία και υπάγεται στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΚΥΣΔΙΧ) και θα προΐσταται ειδικός γραμματέας με διετή θητεία.

Ο ειδικός γραμματέας διορίζεται με απόφαση του Πρωθυπουργού και των υπουργών που συμμετέχουν στο ΚΥΣΔΙ Η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους θα συμβουλεύει τους «κόκκινους» και μη δανειολήπτες για θέματα διαχείρισης οφειλών τους προς τις Τράπεζες και θα έχει το συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων.

Επίσης, θα συσταθούν 30 Κέντρα Ενημέρωσης –Υποστήριξης Δανειοληπτών, εκ των οποίων τα 4 θα είναι στο νομό Αττικής, τα 2 στην Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα σε διάφορους νομούς της χώρας.

 

πηγή

-Advertisement-
Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *