12 νεκροί και 89 τραυματίες και όλα αυτά γιατί…έπαιζε στο κινητό του!

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Ένας 40χρονος κλειδούχος, η δίκη του οποίου άρχισε σήμερα στη Γερμανία, παραδέχθηκε ότι έπαιζε στο κινητό τηλέφωνό του ακριβώς πριν από τη σύγκρουση δύο τρένων, τον περασμένο Φεβρουάριο, που στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους.

Ο Μίχαελ Πάουλ άφησε τον συνήγορό του να αναγνώσει την ομολογία του, πριν απευθυνθεί απ’ ευθείας στους συγγενείς των νεκρών και στους 89 τραυματίες αυτού του δυστυχήματος: «Ξέρω ότι δεν μπορώ να γυρίσω πίσω τον χρόνο, ακόμη κι αν δεν υπάρχει τίποτε που να επιθυμώ περισσότερο».

-Advertisement-

Δικάζεται από σήμερα στο Τράουνσταϊν (νοτιοανατολική Γερμανία) για «ανθρωποκτονίες εξ αμελείας» και «τραυματισμούς εξ αμελείας» και μπορεί να τιμωρηθεί με φυλάκιση έως πέντε ετών γι’ αυτή τη σιδηροδρομική τραγωδία που ήταν μία από τις χειρότερες των τελευταίων ετών στη Γερμανία.

Κατηγορείται ως υπεύθνος για το δυστύχημα που συνέβη το πρωί της 9ης Φεβρουαρίου στο Μπαντ Άιμπλινγκ της Βαυαρίας: δύο περιφερειακά τρένα που κινούνταν σε μονή σιδηροτροχιά συγκρούσθηκαν μετωπικά. Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 89 τραυματίσθηκαν.

Η πραγματογνωμοσύνη είχε απορρίψει το ενδεχόμενο μηχανικού προβλήματος και είχε προσανατολίσει την έρευνα σε ανθρώπινο λάθος. Και ο κλειδούχος, ο οποίος δεν είχε καταναλώσει ούτε αλκοόλ ούτε ναρκωτικά, είχε παραδεχθεί μια σειρά από λάθη που τον έκαναν να ρίξει το ένα στο άλλο τα δύο τρένα, που μετέφεραν συνολικά 150 επιβάτες.

- Advertisement -

Παίζοντας στο τηλέφωνό του, άφησε να περάσει στη σιδηροτροχιά το ένα από τα τρένα που είχε καθυστέρηση και απενεργοποίησε το σύστημα ασφαλείας που θα μπορούσε να φρενάρει αυτομάτως το τρένο. Αντιλαμβανόμενος το λάθος του, έκανε στη συνέχεια και πάλι λάθος στο χειρισμό του ασυρμάτου όταν επιχείρησε να έρθει σε επαφή με τους μηχανοδηγούς των τρένων, οι οποίοι έτσι δεν ειδοποιήθηκαν εγκαίρως, σύμφωνα με τους ερευνητές.

tromaktiko

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *