Συνέντευξη | Μ. Μελετόπουλος: “Διάλογος κωφών η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν. / “Εύφλεκτη ύλη ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή για το μεταναστευτικό” – ΒΙΝΤΕΟ

"Από την πρώτη μέρα οι Σκοπιανοί είχαν δηλώσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν το όνομά τους από Μακεδονία σε Βόρεια Μακεδονία. Ο πρώην Πρόεδρος μάλιστα μόλις υπέγραψε τη συμφωνία των Πρεσπών δεν είπε στη Βουλή το όνομα "Βόρεια Μακεδονία", αλλά Μακεδονία. Τώρα παρακαλάμε εμείς τα Σκόπια να τηρήσουν τη συμφωνία των Πρεσπών", ανέφερε ο Μελέτης Μελετόπουλος στον "αέρα" του Lamia Polis 87,7 σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Lamianow.gr Add a Comment
3 Min Read
Ο Μελέτης Μελετόπουλος για την συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη τα Σκόπια και τις γεωπολιτικές εξελίξεις

“Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν ήταν διάλογος κωφών. Αλλά ο Ερντογάν έθεσε θέμα τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα. Δεν είπε καν τουρκική μειονότητα στη Θράκη. Θέλοντας να πει ότι υπάρχει μειονότητα σε όλη την Επικράτεια. Ένα ακόμη βήμα παραπάνω στις τουρκικές διεκδικήσεις, στον τουρκικό αναθεωρητισμό.”, δηλώνει ο Διδάκτωρ Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μελέτης Μελετόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή “Ανοσία στην… Ανοησία” και τον Πάνο Κατσώνη το μεσημέρι της Τρίτης 14/05/2024.

“Σημασία έχει πού οδηγεί τη συζήτηση ο Τούρκος Πρόεδρος. Αυτό που έχει αποδειχθεί είναι ότι οι Τούρκοι θέτουν παραπάνω θέματα διαρκώς, ώστε να μας σύρουν προς την δική τους κατεύθυνση. Να σε κάνουν να απολογείσαι, να απαντάς και να αναγκάζεσαι να μπεις σε μια συζήτηση. Αυτή είναι η τακτική των Τούρκων.”, συμπλήρωσε και τόνισε πως σκοπός των Τούρκων είναι να δημιουργήσουν μία κατάσταση “γκριζοποίησης”, ώστε οι ξένοι να λένε “βρείτε τα με τους Τούρκους”.

“Δηλαδή σε βάζουν ως Έλληνα μέσα σε μία διαδικασία διαπραγμάτευσης. Δεν τίθεται θέμα όμως διαπραγμάτευσης.”, κατέληξε.

“Σερνόμαστε, αλλά εμείς φταίμε διότι εμείς δεν έχουμε καμία διεκδίκηση. Νομίζω ότι η ελληνική πλευρά έχει αυτοεκγλωβιστεί σε μία στάση φοβικού συνδρόμου. Προσπαθεί να δείξει ότι έχει άψογη στάση απέναντι στην Τουρκία, φυσικά όλα αυτά οφείλονται στην δειλία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Ας βγούμε να πούμε στους Τούρκους ξεκάθαρα πέντε πράγματα. Τόσο δύσκολο είναι;”, ανέφερε χακτηριστικά.

“Όταν εμείς δεν έχουμε άποψη και θέση, φυσικό είναι να δεχθούμε κατευθύνσεις και πιέσεις. Επομένως ο κάθε ένας έρχεται και μας υποβάλλει διάφορες ιδέες και εμείς δεχόμαστε αυτές τις συμβουλές, γιατί δεν έχουμε δικιά μας άποψη.”, σημείωσε ο κ. Μελέτης Μελετόπουλος αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Όσο για το μεταναστευτικό, σχετικά με όσα συμβαίνουν αυτή την περίοδο και στη Μέση Ανατολή, ο ίδιος το χαρακτήρισε ως “εύφλεκτη ύλη”, αναφέροντας πως αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα τόξο συγκρούσεων και πολέμων που αρχίζει από τη Ρωσία και τελειώνει στην Υεμένη. “Η Τουρκία έχει πάρει θέση υπέρ των Παλαιστηνίων. Είμαστε σε μία πάρα πολύ ακραία κατάσταση.”, τονίζει και συμπληρώνει πως η Ελλάδα παρακολουθεί όλα αυτά που συμβαίνουν.

“Από την πρώτη μέρα οι Σκοπιανοί είχαν δηλώσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν το όνομά τους από Μακεδονία σε Βόρεια Μακεδονία. Ο πρώην Πρόεδρος μάλιστα μόλις υπέγραψε τη συμφωνία των Πρεσπών δεν είπε στη Βουλή το όνομα “Βόρεια Μακεδονία”, αλλά Μακεδονία. Τώρα παρακαλάμε εμείς τα Σκόπια να τηρήσουν τη συμφωνία των Πρεσπών”, ανέφερε ο Μελέτης Μελετόπουλος στον “αέρα” του Lamia Polis 87,7 σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Δείτε το video:

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version