Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τη φωτιά στο εργοστάσιο “Γιαννίτσης” – Ζητά έρευνα από την εισαγγελία

Lamianow.gr Add a Comment
3 Min Read

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσαν δημοσιεύματα σχετικά με την πυρκαγιά στο εργοστάσιο Γιαννίτσης στη Λαμία.

Με παραγγελία της προς την Εισαγγελία πρωτοδικών της Λαμίας ζητεί να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς «σε συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην παραγγελία.

Η ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου 

Προς

την κ. Διευθύνουσα

την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας

Παρακαλούμε να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, κατέστρεψε την Κυριακή 19-5-2024 ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση» στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας σε συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του  συγκεκριμένου εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής  τροφικής δηλητηρίασης. Και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Τα αίτια και τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε η πυρκαγιά στο εργοστάσιο που ετοίμαζε τα σχολικά γεύματα για τα οποία υπήρξαν καταγγελίες από γονείς ότι προκάλεσαν την τροφική δηλητηρίαση δεκάδων μαθητών δημοτικών σχολείων της Λαμίας, ερευνούν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πυροσβεστικής σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το newsit.gr

Μάλιστα με εντολή του αρχηγού του Σώματος στη περιοχή μετέβη κλιμάκιο της διεύθυνσης εμπρησμών, καθώς εξετάζεται σοβαρό το ενδεχόμενο πίσω από την ολοσχερή καταστροφή του να κρύβεται ανθρώπινος παράγοντας.

Παρότι ακόμα οι καπνοί από τη φωτιά στις κτιριακές εγκαταστάσεις της βιομηχανίας απαγορεύουν την εκκίνηση των ερευνών, ήδη έχει δοθεί η εντολή να διερευνηθεί και να εξιχνιαστεί κάθε πτυχή της υπόθεσης, η οποία ήρθε λίγες ημέρες μετά τη τροφική δηλητηρίαση δεκάδων μαθητών από τα σχολικά γεύματα που μοιράστηκαν στα σχολεία τους.

Η πυρκαγιά στο εργοστάσιο ξεκίνησε γύρω στις 21:30 χθες το βράδυ (19-05-2024) και γρήγορα επεκτάθηκε παντού. Το γεγονός αυτό μάλιστα έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά στους άνδρες του πυροσβεστικού σώματος οι οποίοι έσπευσαν άμεσα στο σημείο και ρίχτηκαν αμέσως στη μάχη με τις φλόγες.

Το περίεργο είναι ότι φλόγες ξεπηδούσαν από διαφορετικά τμήματα του εργοστασίου και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική. Στο εργοστάσιο την ώρα που ξέσπασε η φωτιά δεν βρίσκονταν κάποιος εργαζόμενος, ενώ στους χώρους του υπήρχαν πολλές φιάλες υγραερίου αλλά και ψυγεία με φρέον τα οποία ευτυχώς δεν παραδοθήκαν στις φλόγες.

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version