Παναθηναϊκός: Με «δεμένο» ρόστερ η επόμενη ημέρα – Τα συμβόλαια των παικτών και οι μετεγγραφές με στόχο το 8ο αστέρι της Euroleague

Lamianow.gr Add a Comment
6 Min Read

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε για 7η φορά στην ιστορία του τη Euroleague, μετά από ένα φοβερό limit up από τη 17η θέση του 2023, στην κορυφή της Ευρώπης το 2024, αλλά πλέον ο… δρόμος προς τον 8ο ευρωπαϊκό τίτλο μοιάζει πιο βατός.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε μία μεγάλη επένδυση το περασμένο καλοκαίρι για να “χτίσει” από την αρχή την ομάδα και να την οδηγήσει ξανά στους τίτλους, αλλά ο Παναθηναϊκός τα κατάφερε με την… πρώτη και πλέον έχει βάλει τις βάσεις για μία νέα δυναστεία στη Euroleague.

Με τον Εργκίν Αταμάν να παραμένει στον πάγκο του και την πλειοψηφία των παικτών να έχουν συμβόλαιο και για τα επόμενα χρόνια, ο Παναθηναϊκός μπορεί να “κυριαρχήσει” για χρόνια στην Ευρώπη.

Ο διάδοχος του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι εδώ

Ο Παναθηναϊκός είναι ξανά πρωταθλητής Ευρώπης, επιστρέφοντας στα Final Four για πρώτη φορά μετά την εποχή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Δώδεκα χρόνια μετά την αποχώρηση του “Μίδα” του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο εξάστερος έγινε… εφτάστερος, ξορκίζοντας το… φάντασμα του “Ζοτς”.

Ο Τσάβι Πασκουάλ και ο Αργύρης Πεδουλάκης προσπάθησαν να αναπληρώσουν το τεράστιο κενό που άφησε στον πάγκο του Παναθηναϊκού, ο άνθρωπος που οδήγησε την ομάδα στα πέντε από τα έξι ευρωπαϊκά της και πανηγύρισαν τίτλους με το “τριφύλλι”, αλλά δεν κατάφεραν να οδηγήσουν τους “πράσινους” σε ένα Final Four, πόσω μάλλον στην κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Παναθηναϊκός φαίνεται όμως να βρήκε πλέον τον ιδανικό διάδοχο του Ομπράντοβιτς στο πρόσωπο του Εργκίν Αταμάν. Με δύο κατακτήσεις της Euroleague με την Ανατολού Εφές, ο Τούρκος προπονητής δεν είχε να αποδείξει τίποτα το περασμένο καλοκαίρι, που ανέλαβε τον Παναθηναϊκό. Ο ίδιος όμως φρόντισε να βάλει από νωρίς ψηλά τον πήχη και δεν στάθηκε σε ουσιαστικές δικαιολογίες, όπως τα πολλά νέα πρόσωπα και οι αποτυχίες των προηγούμενων χρόνων.

Όταν το φθινόπωρο μάλιστα, με τον Παναθηναϊκό να έχει αρνητικό ρεκόρ στη Euroleague, προέτρεψε τους οπαδούς του “τριφυλλιού” να κλείσουν εισιτήριο για το Final Four, πολλοί τον χαρακτήρισαν “τρελό”. Εκείνος όμως φρόντισε με αυτόν τον τρόπο να δώσει ψυχολογία νικητή στην ομάδα του και τα κατάφερε εκ του αποτελέσματος, οδηγώντας την στο πολυπόθητο 7ο ευρωπαϊκό αστέρι. Με την ομάδα του να έχει πλέον κορμό και παίκτες υψηλού επιπέδου, έχει και όλα τα φόντα για να δημιουργήσει τη δική του δυναστεία στην Ελλάδα.

«Δεμένοι» με συμβόλαιο όλοι οι παίκτες

Ο Εργκίν Αταμάν θα έχει πλέον την ευκαιρία να σχεδιάσει την ομάδα της επόμενης σεζόν πολύ πιο εύκολα, αφού όλοι οι παίκτες της έχουν συμβόλαιο, όπως και ο ίδιος, για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος φρόντισε από νωρίς να “κλείσει” τους… κινδύνους με τους ελεύθερους παίκτες και συμφώνησε για ανανεώσεις συμβολαίων με τους Μάριους Γκριγκόνις και Τζέριαν Γκραντ. Το “κόλπο γκρόσο” ήρθε όμως με τον Κέντρικ Ναν, ο οποίος έβαλε επίσης την υπογραφή του σε νέο διετές συμβόλαιο, με μοναδική οψιόν για το NBA, με εγγυημένο συμβόλαιο και μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός έχει “δεμένους” τους Κώστα Σλούκα, Ματίας Λεσόρ, Ντίνο Μήτογλου, Ιωάννη Παπαπέτρου, Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, Κώστα Αντετοκούνμπο, αλλά και τους Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και Λούκα Βιλντόσα. Οι δύο τελευταίοι είναι και οι μόνοι που δεν θεωρούνται σίγουροι για την επόμενη ημέρα της ομάδας, παρότι αμφότεροι έχουν συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν.

Οι μετεγγραφές με στόχο το 8ο ευρωπαϊκό

Ακόμη είναι νωρίς για να γίνει απολογισμός για όλους τους παίκτες και την ενίσχυση της ομάδας, καθώς ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του τη “μάχη” για το ελληνικό πρωτάθλημα, όπου και βρίσκεται στα ημιτελικά της Basket League. Οι πρώτες φήμες όμως, θέλουν τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο διατεθειμένο για νέες μετεγγραφικές “βόμβες” που θα οδηγήσουν την ομάδα και στο 8ο ευρωπαϊκό τίτλο.

Αυτή τη στιγμή θεωρείται πιθανή η αποχώρηση του Λούκα Βιλντόσα, που δεν βρήκε πολύ χρόνο συμμετοχής μέσα στη σεζόν, ενώ αμφιβολίες υπάρχουν και για τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, που ήταν εξαιρετικός κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα βάσει της αξίας του και του υψηλότατου συμβολαίου του.

Ο Ισπανός φόργουορντ θα είναι πιθανότατα καλύτερος στη δεύτερη σεζόν του στην Ευρώπη, μετά την επιστροφή από το NBA, αλλά τα σενάρια για απόκτηση του Μάριο Χεζόνια το καλοκαίρι, θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν στην “πόρτα” της εξόδου.

Στα γκαρντ, αν αποχωρήσει ο Βιλντόσα, θα υπάρξει δεδομένα μία μετεγγραφή, πιθανότατα συμπληρωματικού παίκτη, αν και η σχέση του Αταμάν με τον Βασίλιε Μίσιτς, φέρνουν διαρκώς στο προσκήνιο τον Σέρβο MVP της Euroleague, ο οποίος αγωνίζεται φέτος στο NBA.

Τέλος, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αποφασίσει τι θα συμβεί με τον Αλεξάνταρ Μπαλτσερόφσκι. Ήταν η μοναδική περσινή μετεγγραφή που δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα (συν τον Κάιλ Γκάι που έφυγε όμως γρήγορα) και από νωρίς υπήρξαν δημοσιεύματα για μετεγγραφή στις θέσεις των ψηλών. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο έδωσε όμως βοήθειες και ο Αταμάν θα κληθεί να εξετάσει το ενδεχόμενο ενός τρίτου σέντερ που θα μπει ανάμεσα στον αδερφό του “Greek Freak” και τον κορυφαίο ψηλό της φετινής Euroleague, Ματίας Λεσόρ.

Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός έχει τουλάχιστον 10 παίκτες που θα συνεχίσουν τη νέα σεζόν και με 2-3 “πινελιές” μπορεί να φτιάξει ένα ρόστερ φόβητρο για του χρόνου, με στόχο το 8ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

newsit.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version