Πάπας Φραγκίσκος: Από το «σεξ είναι δώρο Θεού», στην βρισιά για τους γκέι – Γνωστές και άγνωστες πτυχές του

Lamianow.gr Add a Comment
3 Min Read

Σάλο στην Ιταλία προκάλεσαν τα λόγια του Πάπα Φραγκίσκου για τους ομοφυλόφιλους στην Εκκλησία για τα οποία στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη.

Ο Πάπας Φραγκίσκος συμμετείχε την περασμένη εβδομάδα σε κλειστή σύσκεψη στη Ρώμη με επισκόπους για την ένταξη ή μη ομοφυλόφιλων σε ιερατικές σχολές και φέρεται να είπε ότι υπάρχει ήδη αρκετή παρουσία ομοφυλόφιλων (frociaggine ήταν η λέξη που είπε στα ιταλικά) στους κόλπους της Εκκλησίας και «δεν χρειαζόμαστε άλλους».

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι μολονότι είναι σημαντικό η Εκκλησία να ανοίγει την αγκαλιά της σε όλους, είναι πιθανό ένας γκέι να έχει διπλή ζωή. Στη συνέχεια, φέρεται να είπε ότι υπάρχει ήδη αρκετή παρουσία γκέι σε ορισμένες ιερατικές σχολές χρησιμοποιώντας τον όρο frociaggine, ο οποίος θεωρείται υβριστικός (σημαίνει π@@@@@ς).

Μετά τον σάλο ζήτησε συγγνώμη.

Επισκέφτηκε ασθενείς με AIDS, φτάνοντας στο σημείο να τους πλύνει και να τους φιλήσει τα πόδια.

Τον Απρίλιο του 2016, ο Πάπας Φραγκίσκος ταξίδεψε στη Λέσβο, όπου είχε επισκεφθεί τη Μόρια και είχε συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

Του ασκήθηκε έντονη κριτική για την απόφασή του να δίνουν οι καθολικοί ιερείς την ευλογία τους και στα ομόφυλα ζευγάρια. Το Βατικανό είχε εναντιωθεί στην ευλογία ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Πάπας αναγνώρισε την αξιοσημείωτη αντίθεση που έχει προκαλέσει η απόφασή του, κατηγόρησε ωστόσο τους επισκόπους ότι δεν κατανοούν πραγματικά το θέμα και αρνούνται να ανοίξουν διάλογο για αυτό.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «La Stampa», τον Ιανουάριο του 2024 είπε:

«Το Ευαγγέλιο λέει ότι πρέπει να ευλογούνται όλοι, υπό τον όρο, βέβαια, να υπάρχει καλή θέληση, με σαφείς οδηγίες για χριστιανικό βίο». «Ευλογούνται οι άνθρωποι, όχι η σχέση» πρόσθεσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ο Πάπας Φραγκίσμος είχε αναφερθεί και στον πόλεμο στη Γάζα τονίζοντας ότι πρέπει να βρεθεί μία λύση: «Επείγει μια ολική κατάπαυση του πυρός. Δεν καταλαβαίνουμε ή κάνουμε ότι δεν βλέπουμε ότι είμαστε στο χείλος της αβύσσου».

«Η σύρραξη επεκτείνεται με δραματικό τρόπο. Υπήρχε η συμφωνία του Όσλο, με την λύση των δυο κρατών. Όσο δεν εφαρμόζεται η συμφωνία αυτή, η πραγματική ειρήνη θα αποτελεί μακρινό στόχο» είχε συμπληρώσει για το θέμα. 

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

newsit.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version