Μαρία Τσάλλα: Οι φωτογραφίες στα social media που «έκρυβαν» ότι ήταν κατάσκοπος της Ρωσίας

Lamianow.gr Add a Comment
3 Min Read

Η εικόνα μιας νεαρής γυναίκας της «διπλανής πόρτας» στο Παγκράτι που ασχολούνταν με την φωτογραφία και διατηρούσε μαγαζί με πλεκτικά, αποτέλεσαν την καλύτερη κάλυψη για την κατάσκοπο από τη Ρωσία, την ταυτότητα της οποίας αποκάλυψε η ΕΥΠ. Η «Μαρία Τσάλλα», όπως ήταν γνωστή εδώ στην Ελλάδα, είχε μάθει να κρύβει πολύ καλά τα ίχνη της και αυτό το «έχτιζε» και στα social media.  

Η «Μαρία Τσάλλα», η κατάσκοπος από την Ρωσία, βρισκόταν στη χώρα μας από το 2018 και συστηνόταν ως παιδί μεταναστών από τη Μόσχα. Αφότου νοίκιασε ένα διαμέρισμα σε πολυκατοικία στο Παγκράτι, ένα χρόνο αργότερα άνοιξε δίπλα από την πολυκατοικία ένα κατάστημα χειροτεχνίας και πλεκτικής. Ήταν ιδιαίτερα δραστήρια στα social media, ασχολούνταν πολύ ενεργά με την φωτογραφία. Μέχρι που την ανακάλυψε η ΕΥΠ και διαπίστωσε πως ανήκει σε μια ειδική κατηγορία κατασκόπων της Ρωσίας, γνωστή ως «illegals». 

Και κανείς στην οδό Αρριανού στο Παγκράτι δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η «Μαρία» με το μαγαζί με τα πλεκτικά είχε τελικά μια διπλή ζωή ως κατάσκοπος και ότι το πραγματικό της όνομα της ήταν Ιρίνα Αλεξάντρα Σμίροβα. Ως μέλος των «illegals» έπρεπε άλλωστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτική και -σύμφωνα με ειδικούς- αυτό ήταν μέρος της εκπαίδευσής της.

Η κατάσκοπος της Ρωσίας, που βρισκόταν στην Ελλάδα από το 2018, φρόντισε να «χτίσει» το προφίλ της μιας νεαρής κοπέλας της «διπλανής πόρτας». Η 35χρονη Ιρίνα Αλεξάντροβα Σμίρεβα, που πήρε το όνομα «Μαρία Τσάλλα», κατάφερε να φτιάξει ένα προφίλ «κανονικού» ανθρώπου, μιας καθημερινής κοπέλας που ζει στο κέντρο της Αθήνας. Ήταν ιδιαίτερα ενεργή στα social media και δήλωνε ερασιτέχνης φωτογράφος, ενώ η δραστηριότητες της και οι αναρτήσεις της δεν κινούσαν θα κινούσαν εύκολα υποψίες. 

Από την «Άννα Τσάπμαν» στην «Μαρία Τσάλλα» των «Illegals»: Το πολύτιμο πρόγραμμα κατασκοπείας της Ρωσίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αναρτήσεις που έκανε στα social media η «Μαρία Τσάλλα» ανέβαζε φωτογραφίες με πλεκτά κασκόλ, με γάτες και φρόντιζε με τρόπους που φαίνονται αθώοι να κρύβει το πρόσωπο της. 

Στις σελίδες της ως φωτογράφος, ανέβαζε εικόνες που τράβηξε από διάφορα μέρη και φαίνονται σχεδιασμένες ώστε να μην τραβούν πάνω τους πολλή προσοχή. Δεν πρόκειται για περίεργες εικόνες, για εξεζητημένες συνθέσεις, αλλά για εντελώς απλές, συνηθισμένες φωτογραφίες που θα έβλεπες στο μπλογκ πολλών ανθρώπων που ασχολούνται ερασιτεχνικά με την τέχνη της φωτογραφίας. Μάλιστα, για να φαίνεται η δουλειά πιο «επαγγελματική», η κατάσκοπος από τη Ρωσία είχε στα στοιχεία επικοινωνίας ένα τηλέφωνο, ενώ είχε και δική της ιστοσελίδα.

Δείτε αναρτήσεις από τα social media της «Μαρίας Τσάλλα»: 

newsit.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version