Λαμία : Λήξη συναγερμού – Άμεσα αντανακλαστικά Πυροσβεστικής και δήμου – υπό έλεγχο η φωτιά στον ΧΥΤΑ (φώτο)

Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά τόσο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και του δήμου Λαμιέων αναφορικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στον ΧΥΤΑ Λαμίας.

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο σημείο και πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και υδροφόρες του δήμου Λαμιέων υπό τον συντονισμό του αντιδημάρχου Αχιλλέα Τζουβάρα και η πυρκαγιά μέσα σε λίγες στιγμές οριοθετήθηκε και τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να διατρέξει κίνδυνο επέκτασης και παρά τους έντονους ανέμους. Σημαντική και η συμβολή των 2 PZL που έκαναν από μία ρίψη περιορίζοντας άμεσα τον κίνδυνο.

Πλέον η κατάσταση είναι απόλυτα διαχειρίσιμη απλά στο σημείο παραμένουν τα οχήματα σε περίπτωση αναζωπύρωσης.

Χάθηκε χρόνος και χρήμα…

Ως γνωστόν ο ΧΥΤΑ Λαμίας αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα θέματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μιας και η κατάσταση του είναι οριακή και μέχρι τώρα απωλέσθησαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την αναμόρφωση του σε έργα τα οποία θα έπρεπε να έχουν “τρέξει” εδώ και χρόνια.

Πρόκειται άλλωστε για ένα θέμα που έχει επισημανθεί ουκ ολίγες φορές από τη νυν δημοτική αρχή που έχει τονίσει κατ’ επανάληψιν ότι χάθηκε σημαντική χρηματοδότηση τα προηγούμενα χρόνια και πως την δεδομένη χρονική στιγμή γινόνται μεγάλες προσπάθειες ώστε η κατάσταση να παραμείνει διαχειρίσιμη χωρίς ωστόσο κανένας να μπορεί να μιλήσει με ασφάλεια για το τι θα “ξημερώσει”.

Ο λαός μας λέει όπως στρώνεις κοιμάσαι αλλά από ότι φαίνεται… δεν στρώσαμε καθόλου καλά σε ότι έχει να κάνει με το θέμα του ΧΥΤΑ τα προηγούμενα χρόνια.

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version