Λαμία : Θωράκισαν τον Ξηριά με ζώνη πυρασφάλειας 1.300μ. (Φώτο-Βίντεο)

Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Τα μέτρα του ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου λαμβάνει ο δήμος Λαμιέων στο πλαίσιο της θωράκισης της περιοχής για πυρκαγιές. Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση διανοίχτηκε ζώνη πυρασφάλειας 1.300 μέτρων πλάϊ στον Ξηριά Λαμίας από το ύψος της Ξηριώτισσας ως τον πρώην καταυλισμό των ρομά στην προσπάθεια αποτροπής ενδεχόμενης εστίας.

Πρόκειται για μια ενέργεια πρόληψης και αποτροπής για την οποία συνεργάστηκαν ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αχιλλέας Τζουβάρας, με τον αντιδήμαρχο και υπεύθυνο των μηχανημάτων του δήμου Γιώργο Ζήσιμο αλλά και τον πρόεδρο της Κοινότητας Λαμίας, Κώστα Παρδάλη. Αν αντιληφθούμε ότι πέρυσι, λόγω ελλειπούς ζώνης πυρασφάλειας η πυρκαγιά από τον Αφανό πέρασε με σχετική ευκολία την εθνική οδό και κατευθύνθηκε στη Νέα Μαγνησία φτάνοντας ως το “Αλογοβούνι” και καίγοντας αρκετά στρέμματα στο διάβα της, η συγκεκριμένη ενέργεια, στο συγκεκριμένο σημείο ήταν επιβεβλημένη.

Καταγραφή και… παρεμβάσεις

Άλλωστε οι ενέργειες για την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών και έργων πρόληψης και αποτροπής πυρκαγιών και παρόμοιων φαινομένων σε όσα περισσότερα σημεία του δήμου μας είναι σαφή εντολή του δημάρχου Λαμιέων Πανουργιά Παπαϊωάννου από την πρώτη στιγμή μιας αφού η θωράκιση του δήμου μας σε αυτό το επίπεδο ήταν μέχρι και τώρα ιδιαιτέρως ελλιπής.

Σαφώς και υπάρχουν ακόμη αρκετά κενά “θωράκισης” ωστόσο αυτό το οποίο γίνεται από την αρχή του έτους από τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Αχιλλέα Τζουβάρα είναι η καταγραφή όλων αυτών των σημείων που εγκυμονούν κινδύνους.

Ταυτόχρονα δε, με αξιολογικά κριτήρια επικινδυνότητας, πραγματοποιούνται παρεμβάσεις και έργα που επείγουν. Άλλωστε ως γνωστόν υπάρχει σοβαρή έλλειψη χρηματοδότησης από την πολιτεία για τέτοιου είδους εργασίες την στιγμή που και τα οικονομικά του δήμου Λαμιέων βρίσκονται σε νοσηρή κατάσταση όπως έχει τονίσει ουκ ολίγες φορές και ο κ. Παπαϊωάννου.

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version