Πέφτει η αυλαία στο Ακρόπολις – Οι Ειδικές Διαδρομές και το πρόγραμμα της Κυριακής – η ώρα της τελετής λήξης

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
6 Min Read
5674670
EKO RALLY ACROPOLIS 2022 -2η ΜΕΡΑ (LATO KLODIAN / EUROKINISSI)

Δείτε τις τρεις ειδικές διαδρομές της τελευταίας μέρας του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με αναλυτικό ωράριο, χάρτες, οδηγίες πρόσβασης και πλοήγησης.

Η τέταρτη και τελευταία μέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις περιλαμβάνει τρεις ειδικές διαδρομές, το επαναλαμβανόμενο “Ελευθεροχώρι”, που θα αποτελέσει και την τελική Power Stage. και την “Ελάτεια-Ρεγγίνι”.

Ο τερματισμός του αγώνα είναι προγραμματισμένος για τις 14.45 το μεσημέρι, στη Λαμία. Δείτε αναλυτικά τις ειδικές της ημέρας και τις οδηγίες για τις προσβάσεις σε αυτές.

Κατεβάστε εδώ τους Google Earth χάρτες

* Πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Google Earth για να ανοίξετε τα παραπάνω αρχεία

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΕΔ 14 & 16, ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ + WOLF POWER STAGE

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Οι Ειδικές Διαδρομές και το πρόγραμμα της Κυριακής
ΕΔ 14 & 16, ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ + WOLF POWER STAGE ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022
 • Μήκος: 16,90 χλμ.
 • Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: ΕΔ 14 06:05, ΕΔ 16 10:15
 • Πρώτο αυτοκίνητο: ΕΔ 14 09:08, ΕΔ 16 13:18

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Mία κλασική ακροπολική ε.δ., που φέτος το δεύτερο πέρασμα (Ελευθεροχώρι 2) αποτελεί και την Wolf Power Stage, που σημαίνει ότι οι ταχύτεροι 5 οδηγοί σε αυτήν θα πάρουν επιπλέον βαθμούς (5,4,3,2 και 1 αντίστοιχα). Ξεκινώντας έξω από το Ελευθεροχώρι, ανηφορίζει σχετικά γρήγορα μέχρι την πρώτη λίμνη (η οποία δεν έχει νερό) και μετά μπαίνει στο δάσος, σε ένα πολύ στενό κομμάτι μέχρι τη διασταύρωση της Δριμαίας. Από εκεί ο δρόμος γίνεται πάρα πολύ γρήγορος μέχρι το ύψος της δεύτερης λίμνης (χωρίς νερό). Μετά από περίπου 1,50 χλμ. γίνεται και πάλι πολύ στενός.

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΘΕΑΤΩΝ

Οι προσβάσεις έχουν τρεις χαρακτηρισμούς ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας της επιφάνειας των δρόμων τους. Το γράμμα που τις χαρακτηρίζει βρίσκεται στο παρακάτω κείμενο δίπλα στον αριθμό τους. Οι χαρακτηρισμοί είναι:

 • S= Soft= Ι.Χ. αυτοκίνητο
 • Μ= Medium= SUV
 • H= Hard= 4×4 ή Enduro

1 (S): Aπό τη Λαμία με κατεύθυνση πρoς Αθήνα, στην Εθνική Οδό βγαίνετε στην έξοδο προς Άμφισσα-Μπράλο, όπου υπάρχει σταθμός διοδίων. Σε 160 μ. στρίβετε δεξιά προς Πάτρα-Δελφούς-Άμφισσα. Σε 12,50 χλμ., στη διασταύρωση που αριστερά οδηγεί προς Ελευθεροχώρι, συνεχίζετε ευθεία και σε 2,63 χλμ., μετά από δεξιά στροφή, «αφήνετε» δεξιά διασταύρωση προς Σκαμνό-Οίτη-Παύλιανη. Σε 5,60 χλμ. στρίβετε αριστερά προς Λιβαδειά. Σε 2,90 χλμ. στρίβετε αριστερά προς Παλαιοχώρι. Σε 800 μέτρα στην διασταύρωση στρίβετε δεξιά και σε 200 μ. και πάλι δεξιά. Σε 400 μ., εμπρός από το κοιμητήριο η επιφάνεια γίνεται χώμα. Σε 600 μ., στη διασταύρωση στρίβετε αριστερά. Σε 1,80 χλμ. στρίβετε δεξιά (ανηφορικός δρόμος) και σε 6,0 χλμ. φτάνετε στο 3,90 χλμ. της ε.δ., στη λίμνη.

INFO: Παρκάρετε σύμφωνα με τις υποδείξεις των ανθρώπων της διοργάνωσης ώστε να εξυπητετηθούν όσο περισσότερα οχήματα γίνεται.

Για πλοήγηση πατήστε εδώ

2 (M): Από τις Θερμοπύλες κατευθύνεστε προς Ανάβρα. Περνάτε μέσα από το χωριό και μηδενίζετε εμπρός από το τελευταίο σπίτι στην έξοδό του (στα δεξιά, με παιδική χαρά). Σε 3,45 χλμ. (αριστερή στροφή – γαλάζιο προσκυνητάρι), στρίβετε δεξιά στον ανηφορικό χωματόδρομο. Σε 3,20 χλμ. στρίβετε αριστερά και σε 1,17 χλμ. φτάνετε στο 12.93 χλμ. της ειδικής διαδρομής.

Για πλοήγηση πατήστε εδώ

ΕΔ 15, ΕΛΑΤΕΙΑ-ΡΕΓΚΙΝΙ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Οι Ειδικές Διαδρομές και το πρόγραμμα της Κυριακής
ΕΔ 15, ΕΛΑΤΕΙΑ-ΡΕΓΚΙΝΙ ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022
 • Μήκος: 11,26 χλμ.
 • Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: 07:08
 • Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: 10:11

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ξεκινάει 2,50 χλμ. επάνω από το χωριό Ελάτεια, προς Βασιλικά-Ρεγκίνι. Τα πρώτα 4,50 χλμ. είναι ανηφορικά, σε σχετικά καλό οδόστρωμα και με αρκετές φουρκέτες. Αυτό το κομμάτι διαδέχεται από ένα πολύ γρήγορο κατηφορικό, μήκους 2,0 χλμ., μέχρι να φτάσει σε αλλαγή πορείας (αριστερά) προς Ρεγκίνι. Σε 290 μέτρα περνάει από νερά, για να ξεκινήσει το τελευταίο, ιδιαίτερα τεχνικό κατηφορικό κομμάτι, μήκους περίπου 4,6 χλμ. μέχρι τον τερματισμό.

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΘΕΑΤΩΝ

Οι προσβάσεις έχουν τρεις χαρακτηρισμούς ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας της επιφάνειας των δρόμων τους. Το γράμμα που τις χαρακτηρίζει βρίσκεται στο παρακάτω κείμενο δίπλα στον αριθμό τους. Οι χαρακτηρισμοί είναι:

 • S= Soft= Ι.Χ. αυτοκίνητο
 • Μ= Medium= SUV
 • H= Hard= 4×4 ή Enduro

1 (H): Από τον δρόμο που ενώνει το Μόδι με την Ελάτεια, στο Stop στρίβετε αριστερά και μηδενίζετε. Σε 1,45 χλμ. περνάτε μέσα από το χωριό «Παναγίτσα». Συνεχίζετε ευθεία (σε 480 μ. γίνεται χώμα) και στο προσκυνητάρι στρίβετε αριστερά. Σε 1,37 χλμ., στη διχάλα στρίβετε δεξιά και σε 640 μ. ξανά δεξιά, έχοντας αφήσει έναν δευτερεύοντα δρόμο επίσης στα δεξιά. Σε 1,18 χλμ. στο «Τ» στρίβετε δεξιά και σε 3,35 χλμ. φτάνετε στο 6,92 χλμ. της ειδικής διαδρομής, 290 μ. μετά τα νερά.

Για πλοήγηση πατήστε εδώ

2: Περπατώντας από το χωριό Ελάτεια προς τα Βασιλικά, σε περίπου 2,50 χλμ. θα φτάσετε στην εκκίνηση της ειδικής διαδρομής.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ (ΛΑΜΙΑ)

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Οι Ειδικές Διαδρομές και το πρόγραμμα της Κυριακής
ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ RALLYPIXELS
 • Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: 14:23
 • Τελετή λήξης του αγώνα: 14:45

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.