Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην Ελλάδα ως πρωταθλητής Ευρώπης και έκανε «γύρο θριάμβου» μέχρι το νέο «πάρτι» στο ΟΑΚΑ

Lamianow.gr Add a Comment
4 Min Read

Ο Παναθηναϊκός έγινε επτάστερος στο Βερολίνο και επέστρεψε στην Ελλάδα ως πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά στην ιστορία του, σηκώνοντας τους οπαδούς του στο… πόδι για μία υποδοχή ηρώων από το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, μέχρι το ΟΑΚΑ.

Δεκάδες χιλιάδες φίλου του Παναθηναϊκού βρέθηκαν από νωρίς στο αεροδρόμιο και περίμεναν καρτερικά για την άφιξη των νέων πρωταθλητών Ευρώπης, οι οποίοι έφθασαν με καθυστέρηση στην Ελλάδα, λόγω προβλημάτων του “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Οι φίλοι του “τριφυλλιού” είχαν ντύσει από νωρίς πράσινο το χώρο και η άφιξη των πρωταθλητών Ευρώπης, οδήγησε σε έξαλλους πανηγυρισμούς και αποθέωση για τους παίκτες του Αταμάν, που “έραψαν” το 7ο αστέρι στη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Πορεία προς το ΟΑΚΑ με «γύρο θριάμβου» στην Αθήνα

Η αποστολή έφυγε μετά το πρώτο “πάρτι” στο αεροδρόμιο, με κατεύθυνση το ΟΑΚΑ, όπου είχε επίσης μαζευτεί από νωρίς κόσμος, για μία δεύτερη υποδοχή στους πρωταθλητές Ευρώπης.

Ο ύμνος του “τριφυλλιού” έπαιζε ως… σάουντρακ μεταξύ των συνθημάτων των οπαδών, οι οποίοι είχαν έτοιμα και τα καπνογόνα για τη στιγμή της άφιξης της ομάδας του Αταμάν. 

Προηγήθηκε όμως μία φοβερή πορεία προς το Ολυμπιακός Στάδιο, με το λεωφορείο της ομάδας να συνοδεύεται από εκατοντάδες οπαδούς του “τριφυλλιού” και να γνωρίζει την αποθέωση σε όλη τη διαδρομή, σε έναν άτυπο γύρο του θριάμβου μέσα στην Αθήνα.

Μήνυμα τίτλου από τον Σλούκα και 8ου ευρωπαϊκού από τον Χουάντσο

Μετά την αποθέωση, οι παίκτες πήραν το λόγο, αφού μίλησαν στο μικρόφωνο πάνω από την οροφή του λεωφορείου, προς τους χιλιάδες οπαδούς του Παναθηναϊκού, που παραληρούσαν, φωνάζοντας τα ονόματά τους.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ανέφερε τα εξής: “Περάσαμε πολλά, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης”, ενώ από την πλευρά του, ο Κώστας Σλούκας έστρεψε το ενδιαφέρον στην Basket League. «Παιδιά είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης. Ράψαμε το 7ο. Σας ευχαριστούμε πολύ για την στήριξη από την πρώτη μέρα. Αλλά ο βασικός μας στόχος είναι το πρωτάθλημα και για αυτό θα παλέψουμε όλοι μαζί», ήταν το μήνυμα του αρχηγού του “τριφυλλιού”.

Ο Χούαντσο τόνισε ότι «θέλω να σας δω του χρόνου για το 8ο», ενώ ο Κέντρικ Ναν ήταν άφωνος αρχικά και κατάφερε μόνο να πει: “Είμαι ταπεινός. Απίστευτο, απίστευτο. Το κάνατε πολύ εύκολο για μένα να είμαι εδώ. Εύκολο. Πήραμε το 7ο. Σας ευχαριστώ”. Πιο παραστατικός ήταν ο Λεσόρ, ο οποίος μετά το νέο σόου που έδωσε με πανηγυρισμούς, ξεσήκωσε τον κόσμο, λέγοντας: «Θέλαμε να δώσουμε στους οπαδούς έναν λόγο να χαίρονται και είναι οι καλύτεροι σε όλη την γ@μ@μ@ν@ Ευρώπη. Το ΟΑΚΑ είναι το καλύτερο».

Πιο χαμηλών τόνων ο Ντίνος Μήτογλου, ανέφερε: “Έχουμε καταφέρει κάτι πολύ μεγάλο που δεν θα το πετυχαίναμε χωρίς εσάς, σας ευχαριστούμε όλους, να είστε καλά”, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος, ήταν και ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης. “Καλησπέρα αλάνια, θέλω να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου και εκ μέρους των συμπαικτών μου που είστε όλοι εδώ σήμερα αλλά και που μας ακολουθήσαμε σε όλη την Ευρώπη καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής μας μέσα στη σεζόν. Ελπίζω να σας κάναμε χαρούμενους όλους , φέραμε το 7ο σπίτι, έχουμε άλλο έναν στόχο μέχρι το τέλος της σεζόν, να φέρουμε και το πρωτάθλημα. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ παιδιά, σας ευχαριστούμε πάρα πολύ”.

Το “γλέντι” ολοκληρώθηκε μετά από περίπου μία ώρα, με τους παίκτες να φεύγουν από το ΟΑΚΑ και τους οπαδούς να αποχωρούν λίγο αργότερα, μέσα σε… έκσταση.

newsit.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version