Καιρός: Τοπικές βροχές με 30άρια σήμερα – Από την Κυριακή σε ρυθμούς καύσωνα

Lamianow.gr Add a Comment
3 Min Read

Υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές βροχές συνθέτουν σήμερα Τετάρτη (29.05.2024) το σκηνικό του καιρού με θερμόμετρο να φτάνει τους 30 βαθμούς.

Συγκεκριμένα παρά τις υψηλές θερμοκρασίες ο καιρός θα είναι άστατος σε κάποιες περιοχές της χώρας με νεφώσεις που από το μεσημέρι και το απόγευμα πυκνώσουν.
Βροχές, και στα ορεινά καταιγίδες θα σημειωθούν τις θερμές ώρες, στις περισσότερες περιοχές, πλην της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου, αλλά και των πεδινών τμημάτων της Θεσσαλίας, όπου αναμένεται κυρίως συννεφιά. Στο Ιόνιο, ασθενείς βροχές αναμένονται από το πρωί και στο Αιγαίο ο καιρός θα είναι αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικές βροχές το μεσημέρι στα ορεινά τμήματα της Κρήτης. Πάντως μέχρι το βράδυ οι βροχές θα έχουν σταματήσει και ο καιρός θα έχει βελτιωθεί.

Η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά. Θα φτάσει το μεσημέρι τους 25-27 στα δυτικά και βόρεια, έως 29 στα ανατολικά τμήματα και 24-27 βαθμούς οι μέγιστες τιμές στη νησιωτική χώρα.

Ένα δυτικό ρεύμα θα πνέει στο Ιόνιο και στο νότιο Αιγαίο μέχρι 4-5 μποφόρ αντίστοιχα. Μεταβλητοί ασθενείς στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές 2-3 μποφόρ.

Στην Αττική αν και αρχικά θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν νεφώσεις, που κατά διαστήματα θα είναι πυκνές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17-28 βαθμούς και οι άνεμοι νότιοι εντάσεως 2-4, πρόσκαιρα 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα, και στα γύρω ορεινά πρόσκαιρες καταιγίδες. Μέχρι το βράδυ ο καιρός θα έχει βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17-27 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις, πρόσκαιρα νότιοι 2-3 μποφόρ.

Από την Παρασκευή (31.05.2024) περιμένουμε άνοδο της θερμοκρασίας, καθώς περιορίζεται η η αστάθεια στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το Σαββατοκύριακο. 

Η πρώτη καλοκαιρινή εβδομάδα θα είναι μια εβδομάδα με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Την Κυριακή η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά στους 32 με 34 βαθμούς για ανέβει και άλλο τις επόμενες ημέρες. Πιο ζεστές ημέρες προβλέπονται το τριήμερο Τρίτης με Πέμπτης όπου το θερμόμετρο θα ξεπεράσει και τους 35 – 36 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Λίγο θα πέσει η θερμοκρασία από την Παρασκευή, το Σαββατοκύριακο των εκλογών όμως θα είναι ακόμα πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

newsit.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version