Έντι Ράμα: Ανακαλύψαμε «θησαυρό» στον Νότο – Μπορεί να γίνουμε σημαντική δύναμη στην περιοχή

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read
edirama

Για την ανακάλυψη σπουδαίων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη νότια Αλβανία έκανε λόγο ο Εντι Ράμα, τονίζοντας ότι θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να καταστήσουν τη χώρα σημαντική ενεργειακή δύναμη στην περιοχή.

Ο πρωθυπουργός Εντι Ράμα υποστήριξε χθες ότι εάν η Αλβανία βρει τρόπο να προωθήσει και να πουλήσει το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο που ανακαλύφθηκαν στο όρος Σπιράγκ (φωτογραφία, επάνω, από gazetadita.al), θα μετατραπεί σε σημαντική οικονομική δύναμη στην περιοχή.

Υψηλής ποιότητας

Κατά την ομιλία του στη συνάντηση με τα επιχειρηματικά επιμελητήρια, ο Ράμα είπε ότι είναι ήδη βέβαιο πως υπάρχει πετρέλαιο και φυσικό αέριο υψηλής ποιότητας στη νότια Αλβανία, αλλά το πρόβλημα σύμφωνα με τον ίδιο είναι η εμπορευσιμότητά τους.

«Εάν η επόμενη χρονιά θα μας φέρει την είδηση ότι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που ανακαλύφθηκαν στο Σπιράγκ είναι εμπορεύσιμα, τότε θα μιλήσουμε για μια άλλη Αλβανία, μια οικονομική δύναμη σε αυτή την περιοχή, αλλά αυτό είναι ακόμα αβέβαιο.

»Ποσότητα πετρελαίου και φυσικού αερίου έχει βρεθεί, η ποιότητα είναι η υψηλότερη παγκοσμίως, το πρόβλημα είναι η εμπορευσιμότητά τους», είπε ο Ράμα, σύμφωνα με το echedoros-a.gr που επικαλείτει την αλβανική ιστοσελίδα gazetadita.al.

Ερευνες από τη Shell

Αλβανικά μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι η εταιρεία Shell έχει αναλάβει όλες τις έρευνες για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στο Σπιράγκ.

Το ζητούμενο είναι κατά πόσον ο όγκος τους θα μπορέσει να δικαιολογήσει την επένδυση, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση «τα έσοδα θα αλλάξουν την οικονομική ισχύ της Αλβανίας».

in.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content